Andrea Pirlo našao krivca u ekipi Juventusa: "Dok je on tu neće osvojiti Ligu prvaka"

Oglasio se legendarni fudbaler

Andrea Pirlo našao krivca u ekipi Juventusa: "Dok je on tu neće osvojiti Ligu prvaka"

E. Čaušević

Najveća senzacija u četvrtfinalu Lige prvaka sigurno je ispadanje Juventusa od kojeg je bolji bio Ajax.

Prvi meč ovih ekipa u Amsterdamu završen je rezultatom 1:1, a onda je Ajax šokirao sve pobjedom u Torinu. Holandski klub slavio je sa 2:1 i odigrao još jednu nevjerovatnu partiju.

Ajax je zasluženo prošao u polufinale i pokazao da nije bilo slučajno što su u osmini finala izbacili Real Madrid koji je branio trostruku krunu najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu.

Juventus je ove sezone prema mnogima bio možda i prvi favorit za osvajanje trofeja Lige prvaka, a u pohodu na ovu titulu doveli su čak i Cristiana Ronalda. No, na kraju nisu uspjeli to da ostvare u ovoj sezoni.

Od Stare dame već se nekoliko sezona očekuje da dođe na krov Evrope jer već skoro deset godina dominiraju u Seriji A. Međutim, nikako da uspiju slomiti to prokletstvo Lige prvaka i dođu do samog kraja.

Nakon šokantne eliminacije od Ajaxa u javnosti se oglasio i legendarni Andrea Pirlo koji je komentarisao poraz njegovog nekadašnjeg kluba. On vjeruje da Juve mora podmlatiti tim, a posebno mjesto napadača.

"Vjerujem da Mario Mandžukić ne može biti prvi izbor napadača u Juventusu ukoliko žele osvojiti Ligu prvaka. Njima je potreban mlađi i bolji napadač i to je svima jasno. Za mene je to najveći problem trenutno u ekipi Juventusa", rekao je Pirlo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mandžukić nije bio jedini igrač kojeg je Pirlo kritikovao jer je to uradio i na račun bh. reprezentativca Miralema Pjanića. Nekadašnji fudbaler rekao je da je Pjanić izgledao jednostavno preumorno na terenu.

"Juventus je bio dobar u prvih pola sata, nakon gola za izjednačenje ekipa se razdjelila i nije uspjela ponovo postati opasna. Pjanić je bio u umoran, baš kao i Bernardeschi. Ajax se zasluženo plasirao dalje", kazao je Pirlo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mirko
Pa Mandzo najmanje igra napadača ,vise mu Alegri daje defanzivnog nego ofenzivnih zadaća.A Pjanic je protiv Ajaxa spasio dva čista gola.Najlakse je udariti po strancima.
10 0
CrveniBaron
Isključivi krivac za poraz Juventusa su taktičke greške Alegria i trebali su ga smijeniti prije dvije godine.Italijanski stil igre (spora igra i vozanje lopte uširinu i unazad) je prošlost.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi