Šta se 'kuha' u Torinu?
Nedavno se pisalo o zanimljivom dogovoru Juventusa i Intera, ali je iznenada sve utihnulo. Ipak, sada bi do sjajnog dogovora moglo i doći (Foto: EPA)

Spremna velika razmjena

Šta se 'kuha' u Torinu?

M. Šljivak

Torinski Juventus je nakon ispadanja iz Lige prvaka od Ajaxa odlučio da 'promijeni ploču' i da napravi određene promjene u ekipi za narednu sezonu.

Navijači silno žele trofej Lige prvaka. Ipak, u toj misiji Cristiano Ronaldo neće moći sam, pa se u ljetnom prelaznom roku najavljuju velika pojačanja za Staru damu.

Rukovodstvo torinskog tima navodno razmišlja i o velikoj razmjeni sa Interom. Kako tvrdi Tuttosport, Juve je ponudio Interu Paula Dybalu u zamjenu za Maura Icardija.

Ovakav prijedlog se i nedavno spominjao kao moguć. Ipak, sve se veoma brzo utišalo, ali čini se kako će ovakva ponuda na adresu tima sa Giuseppe Meazze na kraju i otići.

Tako bismo mogli svjedočiti zaista fantastičnom poslu Juventusa i Intera. Razmjene igrača u fudbalu su rijetke, ali u Italiji su postale sasvim normalne, a ova bi definitivno mogla biti najveća dosad.

Edin Džeko mijenja Icardija u Interu?

Italijanski mediji jutros donose vijest kako je Džeko pristao na transfer u ekipu Intera. Već je Nerazzurima rekao "da" i u narednim danima bi sve trebalo postati službeno.

Reprezentativac BiH će u Interu dobiti dvogodišnji ugovor. Plata će mu biti nešto manja od one koju ima u Romi (4.5 miliona eura po sezoni), ali Džeko želi nove izazove i novac mu ne predstavlja nikakav uslov.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vučica ga je spremna prodati za 15 miliona eura, što je sasvim sigurno dobra cijena za igrača koji ima 33 godine i čiji ugovor ističe u junu naredne godine.

Džekin transfer u Inter mogao bi biti dogovoren u subotu nakon utakmice Intera i Rome na Meazzi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi