Miralem Pjanić može ići!
Bh. veznjak je sa Starom damom na putu da osvoji treću uzastopnu titulu prvaka. Međutim, neuspjeh u Ligi prvaka bi mogao značiti i odlazak određenih fudbalera među kojima je i Pjanić (Foto: T. Hebib)

Ako dođe prava ponuda

Miralem Pjanić može ići!

Midhat Šljivak

Torinski Juventus spreman je odreći se usluga reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića.

Barem tako tvrdi Gazzetta dello Sport, koja donosi informaciju da je rukovodstvo Stare dame spremno za velike promjene unutar tima tokom ljeta i da je Miralem Pjanić jedan od fudbalera koji će biti na transfer listi.

Iako je jedan od glavnih igrača kluba Juve je spreman da proda reprezentativca Bosne i Hercegovine. Gazzetta dello Sport iz izvora bliskim klubu tvrdi da će Juve pustiti Pjanića u slučaju dobre ponude, koja bi već ovog ljeta mogla stići u Torino.

Bianconeri navodno namjeravaju napraviti promjene unutar tima. Ova odluka donijeta je nakon ispadanja tima iz Lige prvaka, pa se ovog ljeta očekuju velika ulaganja u obnovu tima.

Da bi se doveli novi fudbaleri potrebno je određene fudbalere i prodati. Pored Miralema Pjanića na listi za odlazak su još Paulo Dybala i Douglas Costa, a neće biti nikakvo čudo ako se još nečije ime pojavi na ovoj listi.

Interes za Miralema Pjanića pokazuje madridski Real. Zinedine Zidane bi ga rado vidio u dresu Kraljeva i biće interesantno vidjeti hoće li reprezentativac BiH završiti u Madridu.

La Repubblica: Ronaldo odlazi 2020. godine

Cristiano Ronaldo je doveden proteklog ljeta u Juventus kako bi pomogao timu da se konačno domogne tofeja u Ligi prvaka.

Međutim, posve neočekivano, Stara dama iz Torina je učešće u ovosezonskom izdanju Lige prvaka završila u četvrtfinalu. Bolji u dva duela bio je holandski Ajax i Ronaldo je ostao bez novog trofeja.

CR će ipak imati još jednu šansu da osvoji trofej sa Bianconerima. La Repubblica je danas objavila kako će Cristiano odigrati još samo jednu sezonu u dresu torinskog velikana i da će bez obzira na sve napustiti klub u ljeto 2020. godine.

Iako je Cristiano ugovorom sa Juventusom vezan do 2022. godine, eliminacija iz Lige prvaka donijela je veliki financijski udar na italijanskog prvaka. Akcije kluba na berzi su u velikom padu i to sasvim sigurno utječe na vlasnike.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa druge strane, ako rezultat ne dođe naredne sezone, Ronaldova plata od 30 miliona eura po sezoni jednostavno je neisplativa i Juve nema namjeru da mu cifru isplaćuje do kraja ugovora.

Tako će CR vjerovatno imati samo još jednu šansu da se domogne trofeja sa Juventusom. Ako u tome uspije njegovo ime će se slaviti u Torinu, jer Juve na trofej Lige prvaka čeka još od 1996. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Ne postaviti Douglasa Kostu protiv Ajaksa moze samo trener-invalid.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi