Povratak Pirla u Seriju A, izborom kluba sve nas je iznenadio

Nekadašnji trener Juventusa

Povratak Pirla u Seriju A, izborom kluba sve nas je iznenadio

E. Škorić

Nekadašnja zvijezda italijanskog nogometa opet će raditi kao trener u Seriji A.

Bivši reprezentativac Italije i proslavljeni veznjak koji je nastupao za Bresciju, Inter, Milan i Juventus od naredne će sezone, po svemu sudeći, opet sjediti na klupi jedne momčadi u Seriji A.

Naime, prema pisanju medija u Italiji, Pirla će za novog trenera imenovati Spezia, a naslijedit će Thiaga Mottu. Nedavno se povezivao i sa Salernitanom našeg Milana Đurića, no taj će klub po svemu sudeći ispasti iz lige, dok bi Spezia trebala da ostane u elitnom društvu italijanskih timova.

Posljednji angažman Pirlo je imao u Juventusu, a od tada se povezuje sa velikim brojem klubova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pirlo je kao trener sa Juventusom osvojio Kup Italije i Superkup te zemlje. 42-godišnjak je u ljeto 2020. godine imenovan za trenera Juventusa, a otpušen je devet mjeseci kasnije. Na klupi je proveo 52 meča.

U svojoj debitanskoj trenerskoj sezoni je uz dosta muke izborio Ligu prvaka i to u posljednjem kolu. Što se tiče dominacije u Seriji A, nju je nakon devet godina prekinuo Inter, koji je uvjerljivo došao do titule. Umjesto Pirla Juve je vratio Maxa Allegrija, koji je i danas trener Stare dame.

Top Komentari

emanuelmacron
dobar igrac,nikakav trener
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi