Interu očekivana tri boda, Perišić upropastio noć Edinu Džeki
Foto - EPA

Trijumf Nerazzurra

Interu očekivana tri boda, Perišić upropastio noć Edinu Džeki

M. Šljivak

Inter je u 33. kolu italijanske Serije A savladao kao gost ekipu Spezije s 3:1 i preuzeo je prvo mjesto na tabeli barem na nekoliko sati.

Nerazzurri su odigrali dosta dobar meč. Spezia je bila opasna, ali ne i dovoljno jaka da bi pomrsila račune aktuelnim prvacima.

Do vodstva Inter stiže u 31. minuti meča. D'Ambrosio lijepo spušta loptu do Marcela Brozovića, a hrvatski fudbaler prekrasnim udarcem zabija gol za vodstvo od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je tim Simonea Inzaghija krenuo po drugi gol kako bi riješio pitanje pobjednika u ovom meču.

Redale su se šanse pred golom Spezije, a zanimljiv trenutak desio se nakon 10-ak minuta igre u nastavku. Nakon dobrog ubacivanja sa strane Ivan Perišić je skinuo loptu s noge Edinu Džeki i spriječio je čist pogodak bh. napadača.

Oglasi

Džeko je potom napustio igru u 60. minuti Ušao je Lautaro Martinez koji 13 minuta kasnije zabija gol za 2:0.

Nije Inter mogao mirno završiti meč već je Speziji dopustio povratak u meč. U 88. minuti Giulio Maggiore postiže sjajan gol za 2:1.

Međutim, u posljednjim sekundama meča Inter je završio posao. Zabio je Alexis Sanchez na asistenciju Lautara za konačnih 3:1 za Inter i prvo mjesto na tabeli Serije A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 33. kolo:

Spezia - Inter 1:3

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Evo naslova da se raja prepucava.
8 0
yugopo
Pa nije prvi igrac kome je kolega zasmetao!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi