Za svaki gol obećane dvije mlade djevojke - Aršavin je tačno znao šta mu je činiti

Svodnik je dao obećanje

Za svaki gol obećane dvije mlade djevojke - Aršavin je tačno znao šta mu je činiti

Edmir Škorić

Prije nekoliko dana, tačnije 21. juna navršeno je tačno 15 godina od historijske pobjede ruske reprezentacije nad Nizozemskom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Dakle, 2008. godine Rusi su predvođeni Guusom Hiddinkom i bivšim igračem Arsenala Andrejeem Aršavinom s desetkom na leđima bili ozbiljna nogometna sila. Pokazali su to tokom turnira, u kojem su došli do polufinala. Španija je ipak bila prevelik zalogaj, ali sam dolazak među četiri najbolja tima svakako je bio neočekivan rezultat.

U spomenutom četvrtfinalu Rusi su slavili protiv Nizozemaca sa 3:1 (1:1) nakon produžetaka. Upravo je Aršavin u 116. minuti presudio Nizozemcima, koji su se inače spasili prethodno golom Van Nistelrooyja u 86. minuti. Pavljučenko je u 56. pogodio za vodstvo Rusije. Osim Aršavina, Torbinski je također dao gol u drugom produžetku.

No, ko zna da li bi Rusi došli tako daleko da nisu imali nevjerovatnu motivaciju od starne biznismena Petera Listermana, svodnika koji je organizovao susrete poslovnih i bogatih ljudi i zgodnih i mladih djevojaka.

"Dvije zgodne cure za svaki postignut gol", rekao je Listerman Aršavinu, koji je upravo nakon toga pogodio protiv Nizozemske.

Oglasi

“Želim preko Andreja prenijeti prijedlog svim neoženjenim dečkima iz reprezentacije: na Evropskom prvenstvu za svaki postignut gol dat ću im dvije mlade i dobre cure! Reci mi kako će dečki reagovati?", pita Listerman Aršavina, što se može vidjeti u videu.

Aršavin je s entuzijazmom dočekao prijedlog: “U našem timu ima puno samaca, oni vjeruju Listermanu i spremni su prihvatiti sve darove. Ovo je najsigurniji poticaj koji je stigao za naš tim! Stoga će naša ekipa da postigne što više golova", poručio ej Aršavin.

Video s Listermanom i igračima reprezentacije pojavio se na mreži krajem juna, nakon pobjede Rusije nad Nizozemskom.

Kontaktirali su Listermana da ga pitaju da li je to zaista bilo tako, a poznati makro je u odgovoru samo dolio ulje na vatru: “Da, želim napraviti zabavu i dati timu 10 plavuša s najprimamljivijim parametrima na dan pobjede. Hoću li obavijestiti Hiddinka? Ne, neću. To je iznenađenje".

Listerman je pod "dan pobjede" mislio vjerovatno na eventualno osvajanje Evropskog prvenstva, ali su Rusi zaustavljeni. Čini sd a su im Španci oduzeli prave užitke...

"Zabava s 10 plavuša je očigledno odgođena za neka bolja vremena", tvrde ruski novinari koji podsjećaju na ovu priču koja se prepričava već 15 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi