BiH i Kamerun su ih odbili, ali ima ko hoće: "Sramota!"

Rusi napokon našli rivala

BiH i Kamerun su ih odbili, ali ima ko hoće: "Sramota!"

Edmir Škorić

Mnogi odbijaju da igraju prijateljske mečeve sa Rusijom, ali ipak je Nogometni savez te zemlje pronašao nekoga s kim će moći da odmjeri snage.

Ruska invazija na Ukrajinu dovela je do toga da su FIFA i UEFA zabranile ruskim timovima nastupe u svojim takmičenjima.

Rusi nisu igrali baraž za SP 2022 i od tada igraju samo prijateljske utakmice i to protiv jako slabih rivala. Do sada su igrali protiv Kirgistana, Tadžikistana, Uzbekistana, Irana te Iraka.

Sve ukazuje na to da Ruse uskoro čeka još jedna prijateljska utakmica. Kako javlja sportexpress.ru, Rusi pregovaraju s Katarom. Katar je ionako zemlja koja svakodnevno krši ljudska prava, pa to više i ne iznenađuje.

Do sada su Rusi tri puta igrali s Katarom. Posljednji put 2016. kada su u Dohi slavili 2:1. Nije poznato kada će se odigrati njihova naredna utakmica, no o tome se trenutno pregovara.

Oglasi

Rusi, iz očitih razloga, teško nalaze sparing partnere. Prošle godine bio je ugovoren prijateljski meč sa Bosnom i Hercegovinom, ali nakon prevelikog pritiska Nogometni savez BiH na kraju je otkazao taj duel.

Kamerunci su također odustali od igranja protiv Rusa, ali tek nakon što je utakmicu blokirala kamerunska vlada koja se umiješala u sve.

Već mjesecima se govori kako Ruski savez razmišlja o preseljenju u Aziju , što je potvrdio i Igor Levitin, saradnik Vladimira Putina.

"Ne razmišlja samo Ruski nogometni savez o preseljenju u Aziju. O tome razmišljaju i drugi sportski savezi koji nemaju priliku nastupiti na međunarodnoj sceni", rekao je.

U sličnom je tonu govorio i jedan od direktora FC Chornomorets Sevastopol. Riječ je o klubu koji je do 2014. igrao u ukrajinskoj prvoj ligi. Nakon ruske aneksije Krima, klub je dobio priliku prijeći u lokalnu ligu, međutim, na kraju su odabrali igrati u posebno stvorenoj Krimskoj Priemjer-Ligi.

Top Komentari

HBSC
A zbog cega sramota,jel to majke ti sportasi ratuju. Vi novinari ste najvece zlo
3 2
Kugla
Ukrainci su gamad oni su sa vlasima ratovali u nasoj Bosni tako pravo se lijepo osjecam sto Rusi njih krkaju. Ukraini treba zabraniti da igraju fudbal
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi