Nakon Rusije, još jedna reprezentacija bi mogla biti izbačena iz kvalifikacija za EURO!
UEFA razmatra izbacivanje Bjelorusije iz kvalifikacija za EURO.

UEFA razmišlja o tome

Nakon Rusije, još jedna reprezentacija bi mogla biti izbačena iz kvalifikacija za EURO!

E. Ganibegović

Na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj sigurno se neće naći Rusija koja je suspendovana iz svima poznatih razloga, a UEFA razmatra izbacivanje još jedne reprezentacije iz kvalifikacija.

Prije šest dana počele su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, te su zaključno sa sinoćnjim utakmicama odigrane utakmice prva dva kola.

Zbog suspenzije od strane UEFA-e i FIFA-e u kvalifikacijama nema Rusije, a krovna kuća evropskog fudbala razmatra mogućnost da suspenduje još jednu selekciju.

U pitanju je reprezentacija Bjelorusije koja je smještena u grupu I zajedno sa selekcijama Švicarske, Rumunije, Kosova, Andore i Izraela. 

UEFA će odluku donesenu u slučaju Bjelorusije utvrditi na sljedećem sastanku Izvršnog komiteta, koji će se održati 4. aprila.

Oglasi

O isključenju Bjelorusije iz kvalifikacija raspravlja se jer je Bjelorusija saveznik Rusije, zemlje koju su UEFA i FIFA već suspendovale. 

Ako Bjelorusija bude suspendovana, pobjede Švicarske i Rumunije protiv ove selekcije biti će izbrisane, kao da se utakmice nisu ni igrale.

Švicarci su ih pobijedili u Novom Sadu s 0:5 u prvom kolu, dok su ih sinoć s 2:1 u Bukureštu savladali Rumuni, no ti će se rezultati obrisati ako do suspenzije dođe. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bjelorusija je uz Andoru i autsajder u svojoj grupi, te je bez bodova i s gol-razlikom od -6 zakucana za dno tabele nakon dvije odigrane utakmice.

# REPREZENTACIJA GOL-RAZLIKA BODOVI
1. Švicarska 8:0 6
2. Rumunija 4:1 6
3. Kosovo 2:2 2
4. Andora 1:3 1
5. Izrael 1:4 1
6. Bjelorusija 1:7 0

"UEFA već dugo namjerava da razgovara o situaciji u Bjelorusiji na sljedećem sastanku našeg Izvršnog komiteta", istakao je Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA-e. 

Top Komentari

VenamaHrabrih
Mislim kad bi izbacili po Europe, naši se opet ne bi plasirali.
4 1
Sport111
ako ce izbaciti bjelorusije od trebaju izreal takodjer izbaciti zbog sirije
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi