Od evropskog velikana do Prve lige RS: Nekada veliki talenat, a danas skoro i zaboravljen
FOTO: D. Kurbegović

"Oživljava" karijeru

Od evropskog velikana do Prve lige RS: Nekada veliki talenat, a danas skoro i zaboravljen

H. Zilić

Mnogi igraču nestanu sa fudbalske scene ili njihove karijere odu stromglavim putem do konačnog pada. Neki se pokušavaju oporaviti, ali to sve često ide teško.

Jedna od karijera koja je puno obećavala prije deset godina bila je u slavnom AC Milanu.

Dres ovog italijanskog i evropskog velikana nosio je Andrej Modić koji je kao klinac pokazivao ogroman talenat.

Modić je prošao sve omladinske kategorije Milana, igrao je i nekoliko mečeva za prvi tim, bio je na posudbama i Vicenzi i Bresci, a nakon toga pad.

Nije opravdao svoj talenat u seniorskom fudbalu pa je odlučio karijeru trznuti u Bosni i Hercegovini u dresu Željezničara, no ni tu se nije proslavio, a nakon Željezniačra krenuo je nevjerovatan pad.

Oglasi

Modić je nosio dres Krupe, zatim je pokušao u nižim ligama u Italiji i onda je odlučio prekinuti karijeru sve do ovog ljeta kada je prihvatio iznenađujući poziv.

Andrej Modić je prihvatio poziv Kozare iz Gradiške koja se takmiči u Prvoj ligi RS, a za ovaj klub je u novoj sezoni skupio pet utakmica i postigao jedan pogodak.

Ni u najvećim filmovima ne bi mogli zamisliti da će jedan talenat kultnog Milana završiti u entitetskim ligama u Bosni i Hercegovini, ali nikad ne znate šta sudbina nosi.

Pomenuti fudbaler je bio i standardani omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine, a za naše omladinske selekcije skupio je ukupno 19 nastupa i postigao jedan pogodak.

Modić danas ima 27 godina, ali pitanje je koliko može oporaviti karijeru i vratiti kakvu takvu formu u drugoligaškom bh. karavanu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Karijera koja je sigurno puno obećavala, imala je dobru startu poziciju, ali jednostavno desile su se neke sasvim druge stvari.

Top Komentari

AlphaStrong
Hoće hoće, u tom entitetu će oživjeti, hahaha.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi