Horor za člana čuvene generacije Elfa: Ne pomažu ni estetske operacije, sa 35 izgleda kao da ima 65!

Neprepoznatljiv je

Horor za člana čuvene generacije Elfa: Ne pomažu ni estetske operacije, sa 35 izgleda kao da ima 65!

Admin Čaušević

Od fudbala se oprostio sa 32 godine i to jer mu je dosadilo igrati. Tokom karijere iako je bio veliki talenat su ga pratili ogromni fizički problemi, a na kraju mu nisu pomogle ni brojne estetske operacije. 

Generacije Njemačke koja je 2009. godine postala prvak Evrope do 21 godine je jedna od najkvalitetnijih u historiji modernog fudbala s obzirom na brojna zvučna imena.

Manuel Neuer, Jerome Boateng, Mesut Ozil, Sami Khedira, Marcelo Schmelzer, Gonzalo Castro su samo neki od igrača koji su tada igarli za mladi Elf.

Među njima je bio Benedkit Howedes koji će se pet godina kasnije sa A selekcijom Njemačke popeti na svjetski tron kada je osvojen Mundijal u Brazilu.

Howedes je u Brazilu shvatio da treba uraditi transplataciju kose

Upravo je Howedes u Brazilu shvatio da su mu prijeko potrebni određenih estetski zahvati. Bilo je to u meču grupne faze protiv USA.

Po kišnim uslovima u Recifeu nekada sjajni štoper je primjetio da mu kosa naglo opada te da ima problema sa disanjem te se odlučio dati pod nož.

Oglasi

Kada je stigao kući odmah je uradio transplataciju kose kao još određene estetske sitnice, međutim tu su za njega počeli problemi.

Bilo je to u periodu kada je igrao za Schalke 04, ubrzo su uslijedili brojni fizički problemi, otišao je u Juventus gdje je uspio skupiti samo tri nastupa zbog problema sa povredama.

Nekadašnji štoper je danas neprepoznatljiv za mnoge 

Posljednji angažman je imao u Lokomotivu iz Moskve, a kopačke o klin je okačio na ljeto 2020. godine kada je za njemačke medije kazao da mu je fudbal postao nevažan.

Stop fudbalu je rekao sa 32. godine, ali njegova horor sudbina sa kosom ga je počela proganjati te je danas praktično ćelav te mu ni brojne operacije nisu pomogle.

U javnosti se vrlo često pojavaljuje sa kapom na glavi i izgleda mnogo starije nego što zapravo jeste i za mnoge je neprepoznatljiv u odnosu na igračke dane.

Howedes (desno) se danas u javnosti uglavnom pojavljuje sa kapom na glavi

Njemački savez mu je prije dvije godine našao posao team menadžera u reprezentaciji, ali se tu zadržao svega nekoliko mjeseci jer je želio biti bliže svojoj porodici. Danas ponekad bude angažovan kao stručni komentator.

Top Komentari

Ende
Znači objavili ste članak o liku koji je oćelavio kao i barem 30% muškaraca u svijetu .. nevjerovatan ste portal, definitivno
2 0
Krivaja Zavidovići
Što bi rekao Čkalja: "Ja mislio pokojni deda"!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi