Šta se dešava sa karijerom Izeta Hajrovića? Posljednje informacije su poražavajuće

Da čovjek ne povjeruje

Šta se dešava sa karijerom Izeta Hajrovića? Posljednje informacije su poražavajuće

Haris Zilić

Mnogi se i dan danas pitaju gdje je i šta radi Izet Hajrović? Sportski junak Bosne i Hercegovine iz 2013. godine svojim golom protiv Slovačke doveo nas je na korak od plasmana na Mundijal u Brazil 2014. godine.

Hajrović prolazi veoma teške trenutke u igračkoj karijeri.

Igrači koji nemaju minutažu u svojim klubovima obično odu na posudbe ili nađu najbrži mogući klub da ostanu u takmiačrskoj formi, ali Hajrović stagnira godinu dana već.

Prema podacima transfermartka, Izet Hajrović je još uviječk član grčkog Arisa s kojim ima ugovor do ljeta 2024. godine, a prošle sezone nije odigrao nijedan zvnaični meč za Aris.

Da stvar bude gora i poražavajuća, gledjaući grčke medije, ali i evropske specijalizirane medije u Evropi u posljednjih mjesec dana, nema naznaka o transferu Izeta Hajrovića.

Oglasi

Bilo je priče u maju da bi mogao ovo ljeto nazad u Švicarsku.

Govorilo se o transferu u Winthertur, navodno je i Zurich bio zainteresovan, ali od toga nije bilo ništa.

Nakon svega postavlja se pitanje šta će desiti sa karijerom bh. sportskog junaka, jednog od najvećih od nezavisnosti Bosne i Hercegovine?

Da li će završiti karijera na jedan čudan način u samom zaboravu ili će Izet ipak pronaći klub gdje će konačno zaigrati?

Ima 32 godine i nema puno vremena ako misli barem malo da oživi karijeru u profeisonalnom fudbalu.

U karijeri je Hajrović nosio dres Zuricha, Grasshopersa, Galatasaraya, Werdera, Eibara i zagrebačkog Dinama.

Potražite više informacija na temu Super League:

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je 27 utakmica i postigao šest golova, a gol u Žilini će se dugo, dugo prepričavati.

U profesionalnoj karijeri je odigrao 301 utakmicu, postigao 58 golova i upisao 32 asistencije.

Top Komentari

user1677022813
Tako ti ide kad zena vodi stvari, haj da je zena nego kazimodo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi