Nikog život nije pregazio kao čuvenog mađioničara s loptom: Ima 39, a kao da ima 59!

I dalje je aktivan

Nikog život nije pregazio kao čuvenog mađioničara s loptom: Ima 39, a kao da ima 59!

A. Čaušević

Jedan od najboljih veznjaka u historiji djeluje neprepoznatljivo iako ima 39 godina te je još uvijek igrački aktivan. Obukao je prepoznatljivu arapsku odjeću te je na neki način šokirao fudbalski svijet svojim izgledom.

Obučen u bišt legendarni fudbalski koji je za sve što je uradio u svojoj karijeri zaslužuje najmanje jednu Zlatnu loptu izgleda mnogo starije nego što zapravo jeste.

Andres Iniesta ima 39 godina, a na posljednjoj fotogafiji na kojoj nosi arapsku tradicionalnu nošnju se najbolje vidjeti koliko ga život nije mazio i pazio.

Španski veznjak je i dalje igrački aktivan, trenutno nastupa zua Emiratec Club iz UAE-a što je glavni i razlog što se fotografisao sa crnim ogrtačem preko leđa.

Oči para izborano lice i sijeda brada zbog čega fudbaler koji je igrajući za Barcelonu postao svjetska zvijezda izgleda kao drugi čovjek.

Oglasi

Poznato je da Iniestu život uopšte nije mazio i to dok je bio na vrhuncu karijere. Imao je ogromnih problema sa depresijom što se čini se i odrazilo na njegov fizički izgled.

Iniesti je najteže pala prerana smrt njegovog velikog prijatelja Daniela Jarquea koji je preminuo od srčanog udara kada je imao 26 godina.

Iniesta obučen u famozni bišt

"Kada sam se borio s depresijom, najgori trenuci su mi bili kada bih krenuo na spavanje. Jednostavno izgubiš volju za životom i za bilo čim drugim. Zagrlio bih ženu, ali ništa nisam osjećao. Umjesto nje kao da sam grlio jastuk", ispričao je ovaj veznjak svojevremeno.

"Život vas nauči da je depresija i mentalni problemi mogu pogoditi svakog. Nisu tu bitne materijalne stvari. Mogao sam imati skupocjene automobile, sve što sam želio, ali i dalje bih se morao suočiti s ogromnim životnim problemima. Mozak je nešto što morate najviše trenirati."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na terenu je bio zaista briljantan, a mnogi ljubitelji fudbala smatraju da je pokraden za najmanje jednu Zlatnu loptu zbog svege šta je uradio na terenu.

Sa Španijom i Barcelonom je osvojio sve što vrijedi. Svaki meč je igrao u spomen na svog prijatelja Jarquea. Svoje posljednje dane u karijeri provodi u UAE-u, nakon što je nekoliko sezona proveo u Japanu.

Top Komentari

Ade1
Kao da je u Bosni na birou prijavljen bio a ne u Barceloni igro
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti