Riječ "osmijeh" ne postoji u njegovom rječniku: Tužno je vidjeti velikog šampiona okruženog Arapima

Čeka ga i više nego solidna zarada

Riječ "osmijeh" ne postoji u njegovom rječniku: Tužno je vidjeti velikog šampiona okruženog Arapima

A. Čaušević

Još jedan veteran je stigao na arapsko poluostrvo, ali ne u Saudijsku Arabiju već u Ujedinjene Arapaske Emirate. Riječ je o Andresu Iniesti.

Prije nekoliko dana se pojavila informacija kako će Iniesta karijeru nastaviti u UAE-, a u utorak je stigla i zvanična potvrda tog transfera.

Čuveni Španac je postao novi član kluba FC Emirates koji je tek izborio promociju u najveći rang fudbala u UAE-u i sigurno će biti od ogromne koristi.

Posljednjih godina 39-godišnjak je igrao u Japanu za ekipu Vissel Kobe, a sada je krenuo stopama velikog broja evropskih zvijezda.

Iako nije otišao u Saudijsku Arabiju nema sumnje da će i u FC Emiratesu zaraditi ogroman novac poslije potpisa jednogodišnjeg ugovora.

Oglasi

Međutim, ono što je privuklo pažnju prilikom Iniestinog dolaska je njegovo govor tijela i na neki način ravnodušno ponašanje pošto nije pokazivao znakove oduševljenja.

Iako je legendarni veznjak Barcelone pokušavao da se nasmije i bude veseo to se na snimcima i nije baš toliko primjetilo.

Kao što je poznato Iniesta je u prošlosti imao problema sa depresijom, a čini se je takvo psihičko stanje ostavilo traga na jednog od najboljih tehničara u historiji fudbala.

"Kada sam se borio s depresijom, najgori trenuci su mi bili kada bih krenuo na spavanje. Jednostavno izgubiš volju za životom i za bilo čim drugim. Zagrlio bih ženu, ali ništa nisam osjećao. Umjesto nje kao da sam grlio jastuk", ispričao je Iniesta prije nekog vremena.

"Još uvijek idem na terapije jer mi je potreban mir sa samim sobom. Volim slušati profesionalce koji govore o mentalnom zdravlju i depresiji. Svi koji imaju problem govore sebi da se to ne dešava njima, ali to je tvoje tijelo. Nemaš života, užitka, energije".

Iniesta je igrao za Barcelonu od 2002. do 2018. godine i s njom je osvojio 35 trofeja. U kombinaciji sa Sergiom Busquetsom i Xavijem Hernandezom smatra se članom najboljeg veznog reda ikad.

Top Komentari

Ss.ba
Jel ovo Sportsport? Ili je psihijatrijska bolnica? Kakav pacijent zaguljen mrznjom pise naslove i clanke? Tacno cu vas prijavit RAK-u.. zato sto ciljano vec duze vrijeme sijete rasizam kad su Arapi u pitanju. A o lokalnim nacionalistickim naslovima da i ne pricam. Ovaj novinar ima dijagnozu..uvest obavezno vjestacenje istog. Kako ovakav andol od novinara moze proci ljekarski pregled?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti