Andres Iniesta je pred potpisom - legendarni veznjak donio neočekivanu odluku

I u 39. godini ima motiva da igra

Andres Iniesta je pred potpisom - legendarni veznjak donio neočekivanu odluku

E. Škorić

Andres Iniesta nedavno se oprostio od japanskog Vosel Kobea, ali ovaj veteran nema namjeru završiti karijeru iako je ušao u 39. godinu života. Umjesto toga, pred potpisom je za novi klub.

Iniesta je imao fantastičnu deceniju u Barceloni s kojom je osvojio apsolutno sve, nakon čega je otišao u Japan i pet godina igrao za Vosel Kobe.

Iako se nedavno povezivao sa Inter Miamijem, on je odlučio na kraju da prihvati ponudu FC Emiratesa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ovaj klub je tek izborio promociju u najviši rang nogometa u UAE, te je odlučio da pošalje bogatu ponudu na adresu nekada jednog od najboljih veznjaka na svijetu.

Iniesta je igrajući za Barcelonu stekao status božanstva i bio je omiljen širom svijeta. Osvojio je baš sve, što u dresu Barce, što u dresu španske reprezentacije.

Oglasi

Ovog ljeta je kao slobodan igrač imao priliku da izabere šta dalje, smatralo se da bi mogao da okonča karijeru, no on se odlučio na odlazak u Ujedinjene Arapske Emirate.

Svakako da je novac koji će Iniesta zaraditi u klubu ogroman, no ugovor koji će uskoro biti potpisan između FC Emiratesa i slavnog nogometaša trebao bi biti na dvije godine.

Iniesta je igrao za Barcelonu od 2002. do 2018. godine i s njom je osvojio 35 titula.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bio je devet puta prvak Španije i četiri puta osvajač Lige prvaka.

Svjetski i dvostruki evropski prvak sa Španijom u Japanu je osvojio dva trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi