"Manijakalni" golman ušao u 120. minuti i neviđenom tehnikom odveo svoju zemlju na Mundijal

Našao se u centru pažnje

"Manijakalni" golman ušao u 120. minuti i neviđenom tehnikom odveo svoju zemlju na Mundijal

A. Čaušević

U susretu interkontinentalnog baraža Australija je boljim izvođenjem penala pobijedila Peru te se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Utakmica je bila poprilično skromno. Za 120 minuta igre viđena su svega tri šuta u okvir, pa nije iznenađenje što su mreže mirovale pa su pobjednika odlučili penali.

Kada je vidio da slijede penali selektor Kengura, Gramah Arnold je odlučio da se kocka i uiru je ubacio rezervnog golmana prije najveće lutrije u fudbalu.

U 120. minuti golman Sydney Andrew Redmayne je zamijenio bivšeg čuvara mreže Brightona Mata Ryana što se pokazalo kao puni pogodak.

Redymane je u penal seriji izveo najvažniju odbranu karijere tako što je odbranio penal Alexu Valeri i svoju zemlju odveo na Mundijal.

Oglasi

Tokom penala Australac je imao specifičan način da zavara rivala tako što je pomalo manijakalno plesao na gol-crti.

Golman kojem je ovo bio tek treći nastup u dresu reprezentaciji je svaki put izvodio isti ples, a na kraju mu je upalilo kad je to bilo najpotrebnije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

S punim pravom se može reći da ovako nešto nije viđeno prilikom izvođenja penala u toliko važnoj utakmici.

Inače, Australija će na Svjetskom prvenstvu biti smještena ugrupi D zajedno sa Francuskom, Danskom i Tunisom.

Top Komentari

Sukedzo
Kengurko, kengurko drug je moj drug je tvoj. Skace, igra, plese, cupka, sve to moze kengurko
6 0
Mele
Imaju sanse, ha ha, sa Danskom i Francuskom...
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi