Nakon velike drame i penala saznali smo još jednog putnika na Svjetsko prvenstvo

Australija izbacila Peru

Nakon velike drame i penala saznali smo još jednog putnika na Svjetsko prvenstvo

Edmir Škorić

Na stadion u u Al Rayyanu odigran je utakmica između Australije i Perua, a bio je to ujedno direktan okršaj za jedno od dva preostala mjesta na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Francuska, Danska i Tunis sastali su svog posljednjeg rivala u grupi. Bit će to selekcija Australije, koja je nakon velike borbe i još veće drame ostvarila pobjedu nad Peruancima.

U 90 minuta mreže su mirovale, doslovno niko nije želio da izgubi, pa se nije previše ni pomišljalo da se napadne protivnik. Ni nakon dodatnih pola sata igre nije bilo promjena, pa se pristupilo penalima.

Martin Boyle na početku raspucavanja ne koristi penal za Klokane, a u trećoj seriji Advincula ne koristi jedanaesterac za Peru, pa ostavlja u životu Australce.  U šestoj seriji Peruanci su promašili, počelo je slavlje Australaca.

Inače, u Peruu su današnji dan proglasili nacionalnim praznikom, pa je sve bilo usmjereno na praćenje ovog duela. Na kraju, bit će mnogo suza, tuge i boli, ali to je nogomet.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Posljednjeg putnika na Mundijal saznat ćemo sutra, kada će nogometaši Novog Zelanda i Kostarije, također u Al Rayyanu, odigrati finalni meč u borbi za Svjetsko prvenstvo.

Pobjednik tog dvoboja zauzet će mjesto u grupi s reprezentacijama Španije, Njemačke i Japana.

Top Komentari

Halland
Kakve sve reprezentacije igraju SP tuga me uhvati sto mi nismo u Kataru,,,Krunic,Pjanic,Dzeko,Civic,Demirović,Sanicanin moraju gledat pred tv a ovi klokani ce biti tamo,steta
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi