Za ovog momka će se tek čuti: Chelsea odriješio kesu i doveo novu brazilsku zvijezdu
Foto: Instagram - @andreysantos_5

Stiža iz Vasco da Game

Za ovog momka će se tek čuti: Chelsea odriješio kesu i doveo novu brazilsku zvijezdu

Eldar Ganibegović

Zimski prijelazni rok je u toku, a danas je redove Chelseaja pojačala nova potencijalna brazilska zvijezda. Radi se o višemilionskom iznosu koji je engleski tim platio na ime obeštećenja.

Još jedan Brazilac na velika vrata je stigao u evropski fudbal, a u pitanju je Andrey Santos.

Ovaj 18-godišnji veznjak stigao je iz Vasco da Game (Brazil), a njegov prvi klub u Evropi je Chelsea.

Vrijednost transfera iznosi 12 i po miliona eura, a još uvijek čekamo na informaciju na koliko će godina potpisati ugovor.

Godine 2021., nakon debija u utakmici Carioca Championshipa, Andrey Santos postao je najmlađi igrač koji je ikada igrao za Vasco da Gamu u 21. stoljeću, ostavljajući iza sebe imena kao što su Talles Magno, Paulinho i Philippe Coutinho.

Oglasi

Konačna promocija Andreyja Santosa u profesionalca, međutim, dogodila se tek prošle sezone. Mladić će svoj boravak u klubu iz Sao Januaria završiti s 38 nastupa i osam golova.

Radi se o mladiću koji je nastupio i šest puta za brazilsku U16 reprezentaciju, a postigao je ukupno dva gola na tim susretima.

Da bi trebao biti pojačanje u Chelseaju dovoljno govori i to da ga već porede sa zvijezdama poput Casemira i Bellinghama. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Danas je u Engleskoj potvrđen i još jedan transfer, a radi se o prelasku Mislava Oršića u redove Southamptona iz Dinama o čemu smo pisali jučer

Vrijednost posla s bonusima je osam miliona eura. Najveći je to transfer Dinama u historiji za igrača od 30 godina.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi