Oršić ide u Premier ligu, Dinamo napravio najveći transfer u historiji za igrača od 30 godina

Zagrebački klub čekao Engleze i dočekao pravu ponudu

Oršić ide u Premier ligu, Dinamo napravio najveći transfer u historiji za igrača od 30 godina

Samir Mlaćo
Gotovo je. Zagrebački Dinamo je završio još jedan sjajan posao. Mislav Oršić pravi transfer u Premier ligu Engleske i sve će uskoro biti ozvaničeno.

Danima su se lomili Dinamo i Southampton, Modri nisu htjeli pristati na prvu ponudu, a ona je iznosila pet miliona eura. Dinamo već ima mnogo iskustva sa Englezima, znaju kako se radi posao pa su ih i sada čekali.

Uspjeli su na kraju ostvariti cilj. Oršić je prema pisanju Sportskih novosti otputovao na ljekarski pregled u Southampton, a vrijednost posla sa bonusima je osam miliona eura. Najveći je to transfer Dinama u historiji za igrača od 30 godina.

Ujedno su Modri uštedjeli na Oršićevim platama tri i pol miliona eura u naredne tri godine. Važeći ugovor je imao do 2025.godine.

Dinamo je trenutno na pripremama u Rovinju, a kada su svi vidjeli da na spisku nema Oršića bili su svjesni da se sprema transfer i da ga vjerovatno više neće vidjeti u modrom dresu.

Oglasi

Prošle zime odličnog krilnog fudbalea je želio Burnley, a Englezi su ponudili 10 miliona eura. U Dinamu su u posljednji tren odlučili da stopiraju transfer i kazali da im je on itekako potreban u borbi za prvaka Hrvatske.

On je u dosadašnjoj karijeri nastupao i za Kustošiju, gdje je ponikao, a zatim za Inter Zaprešić, Speziju, HNK Rijeka, NK Celje, Jeonnam Dragons, te Yatai i Ulsan Hyundai. Želja da zaigra u Engleskoj očigledno će mu se ispuniti sada, a i brojni strani mediji navode da je mogućnos transfera itekako velika.

Oršić je za reprezentaciju Hrvatske upisao 27 nastupa uz dva pogotka. Na Mundijalu u Kataru je dodao jedan pogodak i dvije asistencije. Sve ovo dolazi u jeku kada traje velika borba za upravljanje Dinamom. Zdravko Mamić i dalje želi da potvrdi svoju moć u Maksimiru, dok struja kojom upravlja Krešimir Antolić cilja na preuzimanje kluba.

Kako sada stvari stoje Mamić je opet pobijedio. Mnogi su u Maksimiru okrenuli leđa Antoliću, prvo Skupština, a zatim i uposleni u klubu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Oršić Dinamo ostavlja na prvom mjestu, a odlazi u posljednjeplasirani tim i očekuje ga velika borba za opstanak. Southampton je i sinoć razočarao s obzirom da je u derbiju začelja upisao poraz od Nottinghama sa 1:0.

Bila je to prava prilika da se ovaj tim izvuče iz samog začelja, no ponovo su razočarali i zaista će im trebati mnogo sreće u nastavku sezone. Oršić će vrlo vjerovatno odmah dobiti priliku i pokušati biti prevaga u narednim važnim utakmicama.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
tako to rade veliki klubovi. mi prodamo dvadesetogodišnjaka za nekoliko stoja i bude senzacija.
6 1
user1639705257
Šta je Benfika u Evropi to je GDZ Dinamo na Balkanu!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi