Ševčenko: U Londonu sam, ali svi moji voljeni su u Ukrajini i zato se puno brinem

Nekadašnja zvijezda evropskog nogometa

Ševčenko: U Londonu sam, ali svi moji voljeni su u Ukrajini i zato se puno brinem

Edmir Škorić

Bivši selektor Ukrajine Andrij Ševčenko obratio se Ukrajincima koji brane zemlju.

Rusi su napali Ukrajinu u četvrtak ujutro i borbe i dalje traju, a mnogi Ukrajinci bili su primorani da napuste zemlju, dok su neki ostali da je brane.

Bivši igrač Dynamo Kijeva, Milana i Chelseaja Andrij Ševčenko trenutno je u Engleskoj, no njegova porodica je ostala u ratnoj Ukrajini.

"U Londonu sam, ali moja majka, moja porodica i voljeni, moji ljudi, svi su u Ukrajini, jako brinem. Roditelji, majka i sestra blizu su Kijeva. Sve je u redu, ali ovo što se događa je strašno", rekao je Ševčenko, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Želim samo reći riječi podrške i zahvalnosti našoj hrabroj ukrajinskoj vojsci, predsjedniku, našem narodu koji danas brani našu zemlju. Sve je napravljeno da preživimo u ovom trenutku. Vi ste moji heroji, ponosan sam na svoju zemlju, ponosan sam na svoj narod".

"Mnogo je prosvjeda u Londonu. Komuniciramo na razini vlasti kako bismo organizirali pomoć koja je sada potrebna, dajemo sve od sebe", dodao je nekadašnji reprezentativa Ukrajine.

Top Komentari

user1627322078
U rat picko,idi brani domovinu!
6 0
Blueboy
Kad je bilo prepucavanje oko rata glavni si bio u izjavama kako ce uzeti pusku i braniti domovinu.Idi sad i brani domovinu mani se Londona
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi