Shevchenko zbog Genoe ne može da potpiše selektorski ugovor

Problemi za Ukrajinca

Shevchenko zbog Genoe ne može da potpiše selektorski ugovor

E. Ganibegović

Legendarni Ukrajinac Andriy Shevchenko nije dobro krenuo kao trener na klupskom nivou.

Čak sedam poraza upisao je na 11 utakmica u kojima je vodio Genou u Italiji. Uspio je da ostvari tek jednu pobjedu, dok su tri duela završena remijem.

Brzo je dobio otkaz zbog očajnih rezultata, a očekuje se povratak selektorskom poslu.

Ukrajinski mediji već su objavili kako će Shevchenko preuzeti upražnjenu klupu poljske reprezentacije, koja što prije treba selektora s obzirom na to da ih u martu očekuje baraž za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Ipak, stvari za sada stopira Genoa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Uslovi raskida saradnje s Genoom nisu dogovoreni, Shevchenko i njegov stručni štab se još uvijek nalaze na platnom spisku i sve dok je tako, Andriy ne može dobiti novi posao.

Podsjetimo, s klupom reprezentacije Poljske povezivao se i hrvatski stručnjak Slaven Bilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti