U Zenici "mora" kapitulirati, a na ljeto donijeti odluku života - Real Madrid ili neki drugi tim?
Andriy Lunin trenutno je prvi golman Real Madrida, ali na ljeto bi mogao potražiti drugi klub.

Lunin na prekretnici

U Zenici "mora" kapitulirati, a na ljeto donijeti odluku života - Real Madrid ili neki drugi tim?

Eldar Ganibegović

Malo ko, uključujući i njega samog, prije početka sezone se mogao nadati da će Lunin biti prvi golman Real Madrida, no dogodilo se i događa se. Ali, na ljeto će Ukrajinac morati donijeti veliku odluku. 

Nakon što je Thibaut Courtois pokidao ligamente Real Madrid je ljetos morao brzo da reaguje. Doveo je na posudbu Kepu Arrizabalagu koji je stigao iz Chelseaja i pokazao tim činom da Lunin nije izbor ni nakon Courtoisa.

Upisao je Kepa ukupno 18 nastupa na kojima je sedam puta sačuvao svoju mrežu, no nakon što se i on povrijedio mjesto prvog golmana preuzima upravo Ukrajinac Andriy Lunin.

Brani Lunin sjajno za Kraljevski klub s kojim je na sjajnom putu da postane prvak Španije, a i u Ligi prvaka je tim stigao do četvrtfinala nakon prolaska protiv RB Leipziga u osmini finala takmičenja.

Međutim, španski mediji sada prenose kako će Ukrajinac na ljeto morati da donese jako tešku odluku. Radi se o tome da li će ostati u Real Madridu ili otići u drugu sredinu.

Ponuda sigurno ne nedostaje, no problem za Lunina moglo bi biti to što se na teren uskoro vraća prvi golman, Thibaut Courtois.

Oglasi

Kako prenosi španski AS, Lunin će sam morati da odabere da li će otići iz kluba ili će se boriti s Courtoisom za mjesto prvog golmana što, vidjeli smo u slučaju Asmira Begovića u Chelseaju, nije nimalo lako.

Ono što je već sada gotovo pa sigurno jeste to da Kepa neće ostati u Real Madridu. On će se vratiti u Chelsea, no i taj klub bi mogao napustiti.

Andriy Lunin brani na BiH - Ukrajina?

Zajedno sa selekcijom Ukrajine, Andriy Lunin će uskoro doći u Bosnu i Hercegovinu. U Zenici će njegov tim gostovati 21. marta u polufinalu baraža za EURO.

Iako selektor Rebrov to nije potvrdio, očekuje se da od prve utakmicu započne upravo Lunin. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na tribinama će biti i Carlo Ancelotti, trener kojem je maksimalno uzvratio ukazano povjerenje u Real Madridu. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi