Niko ne voli Real Madrid kao ovaj čovjek: "Ako treba da budem golman onda ću i to biti"

Sve samo da bude dio kraljevskog kluba

Niko ne voli Real Madrid kao ovaj čovjek: "Ako treba da budem golman onda ću i to biti"

Endin Čaušević

Eduardo Camavinga stigao je u Real Madrid prije skoro tri godine, ali ni slutio nije šta ga čeka u kraljevskom klubu. No, Francuz prihvata sve odluke koje donese Carlo Ancelotti, te je pokazao svima koliko voli Real.

Camavinga je došao u Real Madrid na ljeto 2021. godine iz Rennesa za 31 milion eura što je bilo veliko iznenađenje. No, Francuz je uspio da se izbori za mjesto u ekipi Real Madrida, ali ni slutio nije šta ga sve čeka.

Naime, zbog problema koje je Real imao u prethodne dvije godine na poziciji lijevog beka na kraju je Ancelotti odlučio da upravo Camavinga igra na toj poziciji iako je riječ o klasičnom veznjaku.

Ovaj 21-godišnjak ranije nije igrao lijevog beka, ali kada mu je Ancelotti predložio to nije odbio. Francuz je odigrao nekoliko sjajnih utakmica i postao standardan na lijevom beku u Real Madridu.

Za njega to nije problem, a klub ga je nedavno nagradio novim ugovorom do ljeta 2029. godine.

Oglasi

Koliko Camavinga voli Real Madrid i da je spreman na sve samo da igra u dresu kraljevskog kluba pokazao je svojom izjavom za francuske medije.

Poručio je da mu nije problem igrati na bilo kojoj poziciji, te da je spreman čak da bude golman ukoliko to bude potrebno Ancelottiju.

"I da odluče da budem golman onda ću biti golman. Volio bih da mogu u Real Madridu završiti svoju karijeru, ovo je grad iz kojeg više ne želim da idem i sretan sam tu", rekao je Camavinga i dodao.

"Ovdje sam već osvojio sedam titula i to je fantastično. Moraš prihvatiti sve opcije koje ti se nude i meni nije problem igrati na bilo kojoj poziciji ako trener misli da tu mogu pomoći. Ovo je veliki klub i sretan sam što sam dio istog, ako treba da budem golman onda ću i to biti i to mi uopšte nije problem".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Camavinga je došao u Real Madrid kao zamjena za Casemira, ali se istakao sjajnim igrama i na lijevom beku, te je pokazao koliko je svestran fudbaler.

Od dolaska u kraljevski klub odigrao je ukupno 130 utakmica, dao je dva gola i upisao šest asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi