Arda Guler s 19 godina ima veću petlju nego neke ikone - Odluka koju je donio to pokazuje!
Arda ima velike planove za budućnost (Foto: EPA)

Turski fudbaler ne želi nigdje ići

Arda Guler s 19 godina ima veću petlju nego neke ikone - Odluka koju je donio to pokazuje!

Midhat Šljivak

Arda Guler postigao je svoj prvi gol u dresu Real Madrida. Trenutak koji će zauvijek pamtiti desio se u sudijskoj nadoknadi meča protiv Celte, a nakon meča 19-godišnjak je poručio kako ne želi ići nigdje iz Real Madrida.

Turska je na nogama zbog pogotka Arde Gulera u dresu Real Madrida. Talentovani 19-godišnjak o kome se mnogo toga priča digao je na noge Santiago Bernabeu, a zatim je kao rijetko ko pokazao popriličnu petlju.

Mnogi su ovog tinejdžera već vidjeli na posudbi u nekom drugom klubu naredne sezone. Međutim, on je jasan da ne želi ići iz kluba. Želi ostati i boriti se u žestokoj konkurenciji. To nisu radile ni pojedine fudbalske ikone koje su bježale iz kluba čim bi se pojavila konkurencija.

"Sretan sam u Real Madridu. Imam kvalitet, naporno ću raditi kako bih postigao još golova. Prevazići ću sve teške prepreke", poručio je Arda.

Klubu je poručio kako nema namjeru otići. Svjestan je da ima vrhunski kvalitet i talenat koji se potpuno uklapa u klupske planove.

Oglasi

"Arda Guler ne želi ići na posudbu. Zna da mora biti strpljiv u Real Madridu i ima veliku želju da ostane i da se izbori za svoju minutažu", piše AS i dodaje se:

"Zna da je Carlo Ancelotti veoma strpljiv s njim. Ne želi da ga tek tako baci u vatru. Arda zna da je vrhunski kvalitet, želi ostati i izboriti se za svoje mjesto protiv najboljih igrača na svijetu", navodi se.

Carlo Ancelotti je oduševljen klincem iz Turske. On ga uvodi u svijet fudbala.

"Arda Guler je igrao jako malo, ali je bio uvjeren da može napraviti nešto. Napravio je potez koji pokazuje sav njegov talent. On je vrhunski talenat, napredovao je mnogo. Ima budućnost ovdje, nema sumnje", istakao je trener Real Madrida.

Oglasi

Turski fudbaler je u šest nastupa ove sezone odigrao samo 96 minuta. Ipak, budućnost je pred njim i mnogi su uvjereni da će za nekoliko godina ovaj dečko biti nezaustavljiv.

Ono što je izuzetno bitno je to da se ne bori konkurencije. Doći s 18 godina u Real Madrid nije nimalo lagano, a sada je spreman da se potuče s nekim od najvećih imena svjetskog fudbala. Definitivno dečko ima petlju.

Turci na nogama: "Zadiviti će Evropu"

Turska je na nogama zbog Arde Gulera. Uvjereni su kako će s 22 ili 23 godine zadiviti Evropu.

Za španske medije govorio je direktor mladih selekcija Fenerbahčea Senol Corlu, gdje je Arda proveo prethodne godine.

"Ancelotti ne žuti s njim. Radi odlične poteze s Ardom. Odličan posao radi se na treninzima, vidljiv je napredak", navodi Corlu i dodaje:

Oglasi

"Ono što vidimo vodi ka tome da će imati više minuta u ostatku sezone. Uvjeren sam da će najbolje doći kada bude imao 22, 23 godine. Zadivit će Evropu", uvjeren je Corlu.

Njegov bivši trener Mustafa Ozer tvrdi da će s više minuta Arda biti bolji igrač.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Postat će fundamentalan za igru Reala kada mu Ancelotti počne ukazivati više povjerenja. On će ojačati s većom minutažom. Uvjeren sam da će biti u početnom sastavu, čak i ako Mbappe dođe", tvrdi Ozer.

Arda je definitivno čudo od igrača. Samo mu je 19 godina, a već o njemu priča cijeli svijet.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Još otpilio kriminalce iz Kitalonije a potpisao za Real. Musliman je i zna da ne može igrati u tom haram klubu. Klubu koji je plaćao sudije 20 godina...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti