Fudbaler Reala nakon utakmice na Bilinom polju: "Bosni se to nije smjelo dopustiti!"

Jedan od junaka Ukrajine

Fudbaler Reala nakon utakmice na Bilinom polju: "Bosni se to nije smjelo dopustiti!"

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina opet nije uspjela proći kroz baraž. Ovaj put za popularne Zmajeve fatalni su bili Ukrajinci koji su na Bilinom polju slavili sa 2:1 i to poslije preokreta. Imali su izabranici Save Miloševića prednost, ali su na kraju ostali praznih ruku.

Odavno nije Bosna i Hercegovina nije izgledala tako ozbiljno i sigurno kao u prvih 70 minuta utakmice protiv Ukrajine, a na terenu je stigla i nagrada u vidu vodstva.

Međutim, limitiranost igračkog kadra te određeni fizički problemi su stigli u samom finišu kada su Ukrajinici zabili dva gola te izborili plasman u finale baraža za Euro 2024.

Istina sve je moglo otići u drugom smjeru jer je kod rezultata 1:0 Ermedin Demirović imao kolosalnu priliku, ali je njegov udarac zaustavio Andriy Lunin.

Upravo je taj momenat na neki način možda i ključan, a fudbaler Reala je nakon susreta bio poprilično žustar prema svojim saigračima kazavši da se neke stvari ekipi poput BiH nisu smjele dopustiti.

Oglasi

"Utakmica je bila teška. Protivnik je pokušavao da nametne svoju igru. Oni su dobili mnogo duela u skok igri i bili su borbeniji. To se protivniku nije smjelo dopustiti."

"To je bilo ključno protiv takvog protivnika na onakvom terenu. Ovakvim susreti su dobro iskustvo, ali smo pokazali karakter i igrali do kraja. Međutim, moramo pobješivati mirnije."

Lunin je zatim komentarisao svoju igru, posebno je istakao segment igranja nogom kazavši da je taj segment sada jako bitan.

"Veoma je važno znati igrati nogom. Pokušavamo da igramo moderni fudbal. Važno je da se lopta ne kontroliše previše pred golom, ali i ne izbija prerano. Igranje s loptom je važno."

"Moram i dodati da reprezentacija uvijek ima odličnu podršku. To daje dodatnu emociju. U svakom gradu na svijetu gostujući sektori su puni. Hvala navijačima na tome."

Podsjećanja radi, za plasman na Evropsko prvenstvo Ukrajina će igrati protiv Islanda. Taj susret je na programu u utorak 26. marta i to u poljskom Wroclawu.

Top Komentari

Interista
Ajmo Island, ljudi će ih pregaziti, Gudmundsson daje hattrick
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi