Kako su komšije vidjeli ispadanje Bosne i Hercegovine? Za Hrvate katastrofa, za Srbe tragedija

Baraž je opet bio koban

Kako su komšije vidjeli ispadanje Bosne i Hercegovine? Za Hrvate katastrofa, za Srbe tragedija

Admin Čaušević

Po peti put u svojoj historiji Bosna i Hercegovina je eliminisana u baražu, ovaj put kobna za popularne Zmajeve bila je Ukrajina koja je na Bilinom polju slavila sa 2:1 i to poslije preokreta u samoj završnici meča.

Savo Milošević je postavio zaista odličnu taktiku, igrali su Zmajevi odgovorno i disciplinovno, imali su i prednost, ali su na kraju ipak poraženi.

Bila je kobna sama završnica utakmice, tačnije 85. i 88. minuta kada su Šehića matirali Yaremchuk i Dovbyk za kompletiranje preokreta i plasman u finale.

Sasvim očekivano utakmici sa Bilinog polja dosta pažnje su posvetili i mediji iz regiona. Većina je složna o tragediji koja je zadesila najbolje bh. fudbalere po izboru selektora Miloševića.

"Tri minute katastrofe za BiH. Pogledajte kako joj je Ukrajina oduzela san o Euru", naslov je na hrvatskom Indexu u jednom od brojnih članaka o utakmici sa Bilinog polja.

"Šok u Zenici, Ukrajinci preokrenuli u samo tri minute, Zmajevi ostali bez Eura", pišu zagrebačke Sportske novosti.

Oglasi

"Zmajevi" će sačekati na prvu EURO promociju, Ukrajina preokrenula u finišu i rasplakala Zenicu, pišu Vijesti, najugledniji portal u Crnoj Gori.

Za srbijanski B92 večerašnja noć na Bilinom polju je bila tragična: "Tragedija Miloševića i BiH u baražu za EURO."

"Košmarno veče za Savu Miloševića i BIH: Vodili, pa u pet minuta ostali bez EP", naslov je izvještaja utakmice na srbijanskom Telegrafu.

Bosna i Hercegovina je bila jako blizu prolaska u finale, možda i najbliže u poređenju sa prethodna četiri finala, ali je nažalost eliminisana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjećanja radi, Ukrajinci će u finalu igrati protiv Islanda, dok Zmajevima na Grbavici preostaje meč prijateljskog karaktera protiv Izraela.

Top Komentari

JuventinoBK
Pa ispala bosnica, ni uzvrata nema? Eee bosnice... Gledo ja 5 min, vratilo me u sreta vremena dok sam volio Bosnu i navijao za nju. Nisam to osjetio dugo vremena i onda vratim se u realnost i prebacim na Osmana logično
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi