Andriy Shevchenko ponovo u reprezentaciji

Ovaj put kao pomoćnik

Andriy Shevchenko ponovo u reprezentaciji

Nekadašnji napadač ukrajinske reprezentacije Andriy Shevchenko uplovio je u trenerske vode. 

Naime, Fudbalski savez Ukrajine nije produžio saradnju sa dosadašnjim pomoćnikom u reprezentaciji Oleksandrom Zavarovom i odlukom selektora Mykhayla Fomenka na njegovo mjesto je postavljen Andriy Shevchenko.

"Izabrali smo Shevchenka koji će raditi u budućnosti sa stručnim štabom ukrajinske reprezentacije", izjavio je Mykhaylo Formenko za tamošnje medije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Andriy Shevchenko se tako stožeru ukrajinske reprezentacije pridružio uoči Evropskog prvenstva koje se održava u Francuskoj, a priliku da bude u nacionalnom timu je imao još 2012. godine. Ipak tada nije imao potrebne trenerske kvalifikacije i prepreke je uklonio u martu 2015. godine završivši dvogodišnji program za UEFA Pro Licencu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi