Ukrajina posljednji učesnik Evropskog prvenstva
Foto: EPA

Remi u Mariboru

Ukrajina posljednji učesnik Evropskog prvenstva

E. Čaušević

Reprezentacija Ukrajine plasirala se na Evropsko prvenstvo nakon remija u večerašnjoj utakmici protiv Slovenije (1:1).

Reprezenacija Slovenije s velikom nadom u čudo da mogu nadoknaditi dva gola zaostatka dočekala je revanš utakmicu baraža za EP. Slovenci su odlično otvorili utakmicu i u 11. minuti stigli su do prednosti, a gol je postigao Cesar.

Nakon primljenog gola Ukrajina je preuzela incijativu na sredini terena. U 28. minuti Seleznyov je imao odličnu priliku da izjednači, ali njegov udarac odbranio je Handanovič.

U drugom poluvremenu nastavila se incijativa gostiju, a u 50. minuti propustili su još jednu dobru priliku. Konoplyanka je nakon solo prodora uputio udarac, ali je Handanovič fantastično odbranio i ostavio nadu Sloveniji da može bar do produžetaka.

Dobru šansu domaći su imali petnaestak minuta prije kraja. Cesar se izborio u kaznenom prostoru i šutirao glavom, ali je golman Ukrajine odlično intervenisao.

Snove domaćih srušio je Yarmolenko koji je u sedmoj minuti sudijske nadoknade pogodio za 1:1.

Domaći su utakmicu završili sa igračem manje jer je zbog prekršaja na Konoplyankom direktan crveni karton dobio Brečko.

Baraž za EP, 2. utakmica:

Slovenija - Ukrajina 1:1 (Cesar 11', Yarmolenko 90')

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:


1-0 Boštjan Cesar Goal UEFA Euro Champ... by diyan-delev 


Yarmolenko Goal - Slovenia 1-1 Ukraine - 17-11... by Video-Live

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.