Ukrajinci sa dva gola prednosti putuju u Sloveniju
Foto: EPA

Ukrajina slavila protiv Slovenije

Ukrajinci sa dva gola prednosti putuju u Sloveniju

E. Čaušević

Reprezentacija Ukrajine savladala je na domaćem terenu Sloveniju u okviru prve utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Ukrajinci sa dva gola prednosti putuju na revanš u Sloveniju. Domaći su do vodstva stigli u 23. minuti kada je majstorski pogodak postigao napadač Yarmolenko.

Samo četiri minute kasnije Slovenija je mogla do izjednačenja. Iličić se našao u dobroj prilici ispred gola domaćih, ali je njegov udarac otišao malo iznad prečke.

U drugom poluvremenu Ukrajinci su krenuli po drugi gol i to im se isplatilo u 54. minuti. Fedeckyj je sjajno proša po desnoj strani i ubacio u sredinu, a loptu je u prazan gol poslao  Seleznyov.

U 58. minuti domaći su mogli i do trećeg gola, ali je Garmash glavom pucao pravo u Handanoviča. Desetak minuta kasnije Ukrajina je imala još jednu sjajnu šansu. Seleznyov je uputio udarac u donji desni ugap, ali je Handanovič uz pomoć stative spasio gol Slovenije.

Revanš utakmica igra se za tri dana u Sloveniji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:


Andriy Yarmolenko Amaizing GOAL - Ukraine 1-0... by footballgoalslive
Yevhen Seleznyov Goal - Ukraine 2 - 0 Slovenia... by Football--Live

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.