Sheva je bio veliki igrač, ali od još većeg je tražio dres, čak ga je i vukao za jaknu

Kultna scena

Sheva je bio veliki igrač, ali od još većeg je tražio dres, čak ga je i vukao za jaknu

Admin Čaušević

Andriy Shevchenko se nalazi u grupi igrača koji su uspjeli osvojiti Zlatnu loptu. 

S druge strane postoje fudbaleri koji su u jednom trenutku definitivno zaslužili da osvoje to prestižno priznanje, ali nisu dočekali taj trenutak. 

U grupu takvih sigurno spada i Raul Gonzalez, legendarni Španac koji je dugo vremena bio simbol Real Madrida. 

Raul je bio ubica pred protivničkim golom, dugi niz sezona je bio i najbolji strijelac Lige prvaka dok ga nisu nadmašili Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Raúl - Player profile | Transfermarkt

Nekada sjajni napadač koji je nosio nadimak El Ferrari definitivno nema mrlje u karijeri. Bio je cijenjen i poštavan od strane svih igrača. 

Jako ga je cijenio i Shevchenko što pokazuje i scena poslije jedne od utakmica Lige prvaka između Milana i Real Madrida.

Naime, kada je susret završio Ukrajinac je želio dres od Raula, a jednom trenutku ga je i povukao za jaknu kako bi dobio ono što želi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naravno, Raul je pristao na razmjenu dresova. Bila je to zaista kultna scena koja budi nostalgiju kod fudbalskih romantičara. 

Raul je za Real igrao 16 godina, na ljeto 2010. je otišao u Schalke 04, poslije toga je igrao u Kataru i SAD-u. Trenutno je trener u omladinskim selekcijama Reala.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Naslov glup i gdje ovo sad izvuce, cemu je povod ?
2 0
K79
još da je Raul nosio jaknu a ne Rui Costa bilo bi super hahahaha pa de novinaru dragi pogledaj malo bolje ccc :D
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi