Andy Bara završio senzacionalan transfer: Iz hrvatskog trećeligaša u Leipzig za pravo bogatstvo
Klapija se u Dinamu nije snašao, ali sada pravi veliki transfer

Hrvatski nogomet pomjera granice

Andy Bara završio senzacionalan transfer: Iz hrvatskog trećeligaša u Leipzig za pravo bogatstvo

Samir Mlaćo

I dok bh. nogomet stoji u mjestu kada su transferi u pitanju, u susjednoj Hrvatskoj sve granice su pomjerene.

Tako danas stiže nova pomalo nevjerovatna vijest. Hrvatsi klub Kustošija prodala je veznjaka Dinu Klapiju u Leipzig za 5, 2 miliona eura.

Kustošija je hrvatski trećeligaš, no i pored toga, na cijeni su njeni nogometaši, a sve je naravno odigrao sjajni menadžer Andy Bara, koji je "upleo svoje prste" u ovaj mali klub.

Ovu senzacionalnu vijest donosi ekskluzivno Fabrizio Romano koji navodi da će Leipzig platiti Kustošiji 5,2 miliona eura obeštećenje, a Kustošija će imati i deset posto od narednog trnasfera.

Nogometaš je već prošao ljekarske preglede i posao je završen, a zanimljivo da je Klapija rođen u New Yorku.

Oglasi

Nastupao je za U-16 reprezentaciju SAD-a, a zatim obrukao dres Hrvatske. Stigao je u Dinamo, no napustio zagrebački klub nakon samo par mjeseci.

Činilo se da od priče o velikom talentu nema ništa, no Andy Bara je znao šta radi. Bara je već duži period "glavni prijatelj" Kustošije, završava velike stvari i sada je to potvrdio.

Uživa veliko povjerenje u svijetu nogometa i to maksimalno koristi na svim poljima. Iz Hrvatske vodi velike talente i pravi nogometaše za velike stvari, a jedan od njih je Dani Olmo.

Kada je Klapija u pitanju, on je u trećem rangu upisao devet nastupa no nije imao konkretan učinak. Kustošija je tek na sedmom mjestu i neće se boriti za vrh, no kao da je to problem za čelnike kluba.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kasa kluba se sada napunila i mnogo je to važnije od npr. titule i borbe za drugi rang. Andy Bara je definitivno čovjek za velike stvari i hrvatska javnost bi brzo mogla zaboraviti Zdravka Mamića. I Mamić je pravio "čuda" u transferima, no sada je samo pomalo i zaboravljeni bjegunac koji se "krije" u našoj zemlji.

Top Komentari

rekordmeister
"Nastupao je za U-16 reprezentaciju SAD-a, a zatim obrukao dres Hrvatske." citao sam do ove recenice, poslije se novinar obrukao jer mu je mrsko procitat sta je napisao prije objave?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi