Najveća zvijezda ih napustila, a klub donio odluku koja je navijače ostavila bez teksta
Emil Forsberg

Odlazi u Ameriku

Najveća zvijezda ih napustila, a klub donio odluku koja je navijače ostavila bez teksta

Endin Čaušević

Leipzig je prije nekoliko dana potvrdio da Emil Forsberg napušta ovaj klub i karijeru nastavlja u Sjedinjenim Američkim Državama u dresu New York Red Bull. Šveđanin je u Leipzigu ostavio dubok trag, ali svi su iznenađeni odlukom čelnika kluba.

Forsberg je već sezonama ponajbolji igrač Leipziga, te je ovaj 32-godišnjak bio pravi lider njemačkog kluba zbog čega su svi iznenađeni činjenicom da je na pola sezone odlučio da mijenja klub.

Šveđanin je donio odluku da karijeru nastavi u dalekoj Americi gdje će potpisati za New York koji je također član grupacije Red Bull kao što je to i Leipzig.

Međutim, navijači njemačkog kluba iznenađeni su odlukom da Forsberg usred sezone napušta Leipzig jer je jasno da će njegov odlazak biti veliki udarac za taj tim.

Ovaj 32-godišnjak je već skoro deset godina član Leipziga gdje je proveo najbolje dane karijere, a ostavio je zaista neizbrisiv trag u tom klubu.

Oglasi

Koliko ga čelnici Leipziga cijene najbolje je pokazala njihova odluka koja je iznenadila fudbalsku javnost.

Naime, oni su odlučili da penzionišu dres s brojem deset kojeg je Forsberg nosio prethodnih godina što se nije očekivalo. Zna se da je taj broj omiljen mnogim igračima, ali u budućnosti niko u Leipzigu ga neće moći uzeti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Forsberg je u dresu Leipziga odigrao ukupno 325 utakmica, uspio je postići 71 pogodak i dodati još 68 asistencija.

U dva navrata osvajao je DFB Pokal s Leipzigom, a jednom je osvojio i njemački Superkup. Prije toga igrao je za Malmo s kojim je u Švedskoj dva puta osvajao duplu krunu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi