Završen je prvi veliki transfer ove zime!

Makedonac u glavnoj ulozi

Završen je prvi veliki transfer ove zime!

Eldar Ganibegović

Dogovoren je prvi veliki transfer ove zime, a u glavnoj ulozi je reprezentativac Sjeverne Makedonije, Eljif Elmas. 

Zimski prijelazni rok zvanično počinje 1. januara, no već je dogovoren prvi veliki transfer za ovu zimu.

Naime, kako se ranije i najavljivalo, dogovoren je prelazak Eljifa Elmasa iz Napolija u redove RB Leipziga. 

On će 1. januara potpisati ugovor s njemačkim timom, a trajat će do 2028. godine i preostaje da to klub zvanično potvrdi.

Cijena transfera je 23 miliona eura koliko će inkasirati Napoli, koji je Elmasa doveo 2019. godine iz Fenerbahčea.

Zamijenit će Emila Forsberga

"Za mene je apsolutni san preći u Bundesligu i sada igrati za RB Leipzig. Klub predstavlja posebnu vrstu fudbala, sa presingom, brzinom i puno ofanzive, što mi savršeno odgovara.

Oglasi

Tim je veoma interesantan miks mladih talenata koji se mogu odlično razvijati, kao i igrača koji su dugo u klubu i koji su iskusili i postigli mnogo.

Zato mi je transfer u Leipzig baš odgovarao. Radujem se susretu sa svima počevši od januara. RB Leipzig se etablirao kao vrhunski klub u Bundesligi i za vrlo kratko vrijeme postao referenca u Evropi", rekao je Elmas.

"Pred nama je teška druga polovina sezone, u kojoj želim da doprinesem da ostanemo konkurentni u Bundesligi i možda izvedemo iznenađenje u Ligi prvaka protiv Real Madrida", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Elmas će u RB Leipzigu zamijeniti Šveđanina Emila Forsberga, koji će u MLS-u igrati za klub Red Bulls New York.

Top Komentari

muha
Elmas ti je veliki transfer? Na kakvim drogama li si ti?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi