Van der Meyde ne prestaje kritikovati nove igrače Ajaxa: "Zaista je šteta što su ga doveli"

Amsterdamcima ove sezone nikako da krene

Van der Meyde ne prestaje kritikovati nove igrače Ajaxa: "Zaista je šteta što su ga doveli"

Edmir Škorić

Andy van der Meyde, nekadašnji fudbaler Ajaxa, nastavlja da kritikuje fudbalere Ajaxa, koji su ove sezone očajni i nalaze se u donjem dijelu tabele.

Van der Meyde je bivši igrač Twentea, PSV-a, Ajaxa, Intera i Evertona sa 17 nastupa i jednim golom u dresu nizozemske reprezentacije, a danas radi kao fudbalski analitičar u svojoj zemlji i ne propupšta priliku da kritikuje trenutne igrače Ajaxa, koji vjerovali ili ne zauzima tek 16. mjesto na tabeli u Erediviziji.

Klub je ovog ljeta doveo veliki broj igrača, a među njima su i Josip Šutalo, Borna Sosa, Jakov Medić i Benjamin Tahirović, no jedno od najzvučnijih pojačanja je Gruzijac Georges Mikautadze koji je plaćen francuskom Metzu 16 miliona eura. Radi se o napadaču koji je do sada odigrao tri utakmice i nije postigao nijedan gol.

"Ovaj čovjek samo hoda po terenu i ne radi ništa. Zaista je šteta što ga je Ajax doveo", poručio je Van der Meyde.

Mikautadze je do sada odigrao 165 minuta za Ajax, raspoređenih u 3 nastupa u domaćem prvenstvu. Mikautadze je jedna od kupovina za koju je sada smijenjeni direktor fudbalskih poslova Sven Mislintat kopao duboko u džepove. Gruzijcu je ponuđen ugovor do sredine 2028. godine i vjerovalo se da će biti budućnost amsterdamskog tima, ali to za sada ne izgleda tako.

Oglasi

Brojni igrači Ajaxa su posljednjih dana žestoko kritikovani, a jučer je upravo Van der Meyde prozvao Josipa Šutala, bivšeg igrača Dinama, koji je plaćen 20 miliona eura, ali...

"On zapravo samo želi da se vrati", kaže legendarni Van der Meyde te dodaje: "Ne razgovara ni sa kim, čak ni sa saigračima":

Šutalo govori samo hrvatski, ali jezik nije jedini problem. "On ne želi ništa da radi, čak ni sa svojim hrvatskim saigračima Bornom Sošom i Jakovom Medićem. Čak ni kafu ne pije. Ne želi ništa. Samo je nostalgičan. A to je teško za takvog dječaka".

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Josip Šutalo je iz Čapljine, ali je odlučio da igra za Hrvatsku i već ima 10 nastupa za Vatrene. Briljira u odbrani svog nacionalnog tima, ali problem je kada nosi dres Ajaxa.

On je s reprezentacijom Hrvatske trenutno, a za dvije sedmice mora ponovo nazad u Nizozemsku. Takva situacija je i sa Mikautadzeom i sa mnogim drugim fudbalerima slavnog nizozemskog tima. U BiH je doputovao Tahirović, ali je on zbog povrede otpao za utakmice protiv Lihtenštajna i Portugala koje su na programu 13. i 16. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi