Sheffield i zvanično u Premier ligi, Ahmedhodžić ponovo zatresao protivničku mrežu!

Nova sjajna partija bh. reprezentativca

Sheffield i zvanično u Premier ligi, Ahmedhodžić ponovo zatresao protivničku mrežu!

S. Mlaćo

Shefiield United bh. reprezentativca Anela Ahmedhodžića naredne sezone će igrati u Premier ligi.

Večeras je to i zvanično, jer je Sheffield savladao WBA 2:0 i sada ima sedam bodova prednosti nad Lutonom, te utakmicu manje.

Luton do kraja sezone ima odigrati dvije, a Sheffeld tri utakmice i sve je jasno. Prvi je Burnley koji je tituli osigurao već ranije i ima 95 osvojenih bodova.

Prvu pravu priliku večeras smo vidjeli u 15. minuti kada su gosti zaprijetili iz slobodnog udarca preko Granta, no golman domaćih brani. Do kraja prvog poluvremena tvrda utakmica, bez puno prilika i ostalo je 0:0.

Sheffield prijeti u 49. minuti preko Baldocka, ali golman WBA na mjestu i lopta ide u korner. Tri minute kasnije domaći su tražili jedanesterac, no nije tako mislio glavni sudija.

U 58. minuti 1:0. Ove sezone sjajni Ndiaye je zaobišao i golmana te dodao za Bergea koji lagano posprema loptu u mrežu.

Oglasi

2:0 je moglo biti u 68. minuti, ali pokušaj Egana glavom ide pored stative WBA.

Ipak, 2:0 je na semaforu pisalo u 76. Minuti, a upravo je Ahmedhodžić zatresao mrežu gostiju, te pokazao da pored sjajne igre u odbrani, ima i odlične golgeterske sposobnosti.

Sheffield je tako i zvanično izborio plasman u elitno društvo engleskog nogometa, te Ahmedhodžić i saigrači imaju razloga za slavlje.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1651326003627667459[/twitter]

Oglasi

Bila je ovo sjajna sezona za bh. reprezentativca, što govori i to da se našao u idealnom timu sezone na poziciji desnog stopera.

Ahmedhodžić ima veliki broj ponuda i pitanje je da li će ostati u Sheffieldu na ljeto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Championship, 38. kolo

Sheffield United – WBA 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti