Zna se ko je glavna faca u Sheffieldu!
Paul Heckingbottom dobro zna kakav je igrač Anel Ahmedhodžić i njega je prvog odlučio pozdraviti

Veliki rezultat za Ahmedhodžića

Zna se ko je glavna faca u Sheffieldu!

M. Šljivak

Sheffield United izborio je povratak u Premier ligu nakon što je večeras s 2:0 savladao West Bromwich Albion. Posao je u ovom meču završio reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić, a da je upravo on 'glavna faca' u Sheffieldu pokazuje i scena po posljednjem sudijskom zvižduku kada mu je menadžer Paul Heckingbottom potrčao u zagrljaj.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić izborio je sa Sheffield Unitedom plasman u englesku Premier ligu. Večerašnja tri boda protiv West Bromwich Albiona (2:0) bila su im dovoljna da osiguraju ulazak u Premiership na dva kola prije kraja sezone.

Ahmedhodžić je zaključio pobjedu svog tima večeras. Pogodio je za konačnih 2:0 u 76. minuti, a kakvo poštovanje imaju u klubu prema njemu jasno pokazuje scena nakon posljednjeg sudijskoj zvižduka.

Menadžer kluba Paul Heckingbottom dobro zna ko je među najzaslužnijim za plasman u Premiership. Odmah je potrčao Ahmedhodžiću u zagrljaj i zna se ko je glavna faca u gradu.

Sjajni 24-godišnji defanzivac napravio je pravi potez dolaskom u Englesku. Iako su mnogi osudili njegov potez da ode u Championship, Anel se maksimalno dokazao u drugom rangu engleskog fudbala.

Oglasi

Iz utakmice u utakmicu je bio sve bolji. Izabran je u tim sezone i višestruko je povećao svoju cijenu na tržištu.

Sheffield će sigurno imati ozbiljan problem da ga zadrži u svojim redovima. Brojni klubovi iz Premiershipa se raspituju za njegove usluge, no cijena je nakon ovog večeras sada još veća.

Ahmedhodžić je ove sezone odigrao ukupno 32 utakmice u dresu 'Oštrica' i ima učinak od četiri pogotka i dvije asistencije.

Igrači Sheffield Uniteda sada opušteno mogu odigrati preostale tri utakmice koliko im je ostalo. Cilj je ispunjen i slavlje će sigurno trajati do ranih jutarnjih sati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oni su sa slavljem počeli već na terenu. Uz gromoglasnu podršku navijača krenulo je ludilo i lokalni noćni klubovi će večeras dobro da zarade.

Podsjetimo, pored Sheffield Uniteda plasman u Premiership je već izborio Burnley.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi