Englezi su Bosancu, Hrvatu i Srbinu postavili isto pitanje, nakon odgovora sve im je jasno

Kako bi se otklonile dileme

Englezi su Bosancu, Hrvatu i Srbinu postavili isto pitanje, nakon odgovora sve im je jasno

Admin Čaušević

Engleski Premiership je za sve igrače idealna i poželjna destinacija. Prvenstvno zbog zarade, a zatim i brojnih drugih stvari kao što su kvalitet igre, infrastruktura, atmosfera na stadionima. BiH ove sezone u najjačem rangu engleskog fudbala ima jednog predstavnika. U pitanju je Anel Ahmedhodžić.

U Premiershipu igra veliki broj stranaca čija je imena i prezimena itekako teško izgovoriti. Englezi moraju "slomiti" jezik što uopšte nije jednostavno pa se vrlo često griješi prilikom izgovora.

Upravo iz tog razloga administratori naloga Premiershipa su napravili zanimljivu anegdotu među nekoliko fudbalera u koju su bili uključeni Anel Ahmedhodžić, Joško Gvardiol i Saša Kalajdžić.

Igrači su upitani da pravilno izgovore svoja imena i prezimena kako bi pomogli komentatorima, ali i svim fanovima koji ih prate. 

Gvardiol je to uradio bez većih problema, dok se i Ahemdhodžić dobro snašao s obzirom da je rođen i odrastao u Švedskoj.

Oglasi

Isto se odnosi i na Sašu Kalajdžića koji čini se odlično govori jezik svojih roditelja bez obzira što cijeli život živi u Austriji i igra za reprezentaciju te zemlje.

Kalajdžić od prošle sezone igra u Premiershipu nakon što je u transferu vrijednom 18 miliona stigao u Wolverhampton. Sa druge strane, Gvardiol i Ahmedhodžić su debitanti.

Bosanac je prošle sezone sa Sheffield Unitedom izborio promociju, dok je Hrvat za 90 miliona stigao iz RB Leipziga u Manchester City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kevin De Bruyne, Bruno Fernandes, Mykhailo Mudryk samo su su neka od zvučnih imena koji su učestvovali u ovom zanimljivom upitniku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi