Slavni klub opet Ligi prvaka: Budžet za pojačanja 150 miliona, idealno pojačanje - Ahmedhodžić!

Nakon dvije decenije čekanja

Slavni klub opet Ligi prvaka: Budžet za pojačanja 150 miliona, idealno pojačanje - Ahmedhodžić!

A. Čaušević

Fudbalska prvenstva širom Evrope ulaze u samu završnicu. Mnogi klubovi su blizu ispunjenja svojih ciljeva, a to je i slučaj sa slavnim velikanom koji je na korak od povratka u Ligu prvaka nakon dvije decenije čekanja.

Ako se za nekog bh. reprezentativca može reći da je prošlog ljeta napravio puni pogodak sa transferom to je Anel Ahmedhodžić. Nakon što je jedan dio omladinske karijere proveo na Ostrvu 23-godišnjak se odlučio vratiti u engleski fudbal gdje je potpisao za Sheffield United.

Već u prvoj sezoni izabran je u idealni tim Championshipa, a osima toga je tokom vikenda imao priliku da igra protiv čovjeka kojeg strahuju svi defanzivci - Erlinga Haalanda. Bilo je to u polufinalu FA Cupa.

Oštrice su blizu da izbore povratak u Premiership, ali je pitanje da li će Ahmedhodžić i naredne sezone nositi dres Sheffield Uniteda s obzirom na interes bogatih klubova.

Ukoliko se dosadašnje medijske špekulacije ispostave tačnim Ahmethodžića čeka značajan iskorak jer ga žele timovi poput Newcastle Uniteda i Aston Ville koji su ove sezone u gornjem domu Premiershipa.

Newcastle United je posljednji put u Ligi prvaka igrao 2002. godine kada je na putu do grupne faze eliminisao Željezničara, a sada su Svrake jako blizu povratka u najelitnije klupsko takmičenje.

Oglasi

Klub koji od dolaska saudijskog PIF fonda nosi epitet najbogatijeg na svijetu, ove sezone pod vodstvom Eddijea Howea igra briljantno i sprema se za nova ulaganja.

Eddie Howe je na pravom putu da vrati Newcastle United u Ligu prvaka nakon dvije decenije te će na raspolaganju imati budžet od 150 miliona eura

Svrake do kraja imaju odigrati sedam utakmica i imaju komfornih šest bodova prednosti u odnosu na peti Tottenham kojeg su za vikend razbili sa nevjerovatnih 6:1.

Britanski tabloidi pišu da će Newcastle United na ljeto imati budžet do 150 miliona eura za nova pojačanja, a na listi idealnih želja se nalazi i mladi štoper dešnjak, dakle karakteristike koje idealno opisuju Ahmedhodžića.

Na St. James's Parku su se odlučili za dovođenje igrača koji nisu zvijezde i sa tom politikom su napravili puni pogodak i već sada imaju niz vrhunskih igrača u svom timu kao što je Bruno Guimaraes.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dan Burn i Sven Botman su ljevonogi štoperi zbog čega Howe želi štopera dešnjaka pa bi se vrlo lako moglo desiti da izbor padne na Ahmedhodžića je odlični trener navodno ne vjeruje previše Fabianu Scharu (31) i Jamalu Lascellesu (29).

Kako sada stvari stoje Arsenalov Kieran Tierney je prva opcija za pojačanje na lijevom beku, te Moussa Diaby iz Bayer Leverkusena na poziciji krilnog napadača. Navodno će se tražiti i još jedan kvalitetan veznjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi