Zalog za budućnost bh. reprezentacije bi u Manchester City, tvrdi da ga novac uopšte ne zanima

Iza sebe ima odličan period

Zalog za budućnost bh. reprezentacije bi u Manchester City, tvrdi da ga novac uopšte ne zanima

A. Čaušević

Nekolicina bh. reprezentativaca bi ovog ljeta mogli promijeniti sredinu. O pojedinim transferima se uveliko špekuliše, međutim zvanične potvrde još nema. 

Gotovo pa sigurno u novom klubu će uskoro zaigrati Anel Ahmedhodžić. Mladi štoper je zalog za budućnost bh. reprezentacije i nakon sjajnih igara u dresu Malmea tvrdi da je potpuno spreman za nove izazove.

"Ne znam šta više da uzmem u Allsvenskanu osim da ponovo osvojim prvensvo Švedske. Potpuno sam spreman za Evropu", rekao je Ahmedhožić u podcastu Studio allsvenskan.

Ovaj 22-godišnjak se već mjesecima povezuje s nizom evropskih klubova, a jasno je poručio da ga uopšte ne zanima novac i da to neće biti presudno za njegov naredni transfer.

"Po*erem se na novac. Hoću da odem u dobru ligu, fokusiram se na igru i pokažem se u Evropi. Sjediti na klupi s puno novca mi ništa ne znači", kazao je bh. reprezentativac.

Već mjesecima se Ahmehodžić spominje kao novi fudbaler Atalane, odnedavno je u igri i Lazio, dok bi bh. štoper da može birati najradije u Manchester City.

Oglasi

"Manchsester City jer igraju fantastičan fudbal i imaju fantastičnog trenera", glasio je njegov odgovor na pitanje koji je njegov tim iz snova.

Cifra za koju bi Ahmedhožić mogao biti prodat je oko 9 miliona eura. U tom bi slučaju postao najskuplje plaćeni igrač koji je prodat iz Allsvenskan lige, čime bi nadmašio i rekord koji drži Zlatan Ibrahimović, kada je za 8,1 miliona eura prešao iz Malmea u Ajax.

Osim toga i budući vođa odbrane Zmajeva bi postao i najskuplji bh. defanzivac ikada. Prema nezvaničnim informacijama trojica bh. defanzivaca koji su do sada realizovali najveće transfere su bili Emir Spahić, Ognjen Vranješ i Ervin Zukanović.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Spahića je prije 15 godina Lokomotiv iz Moskve platio tri miliona eura, a približno iste iznose za dovođenje Zukanovića i Vranješa su izdvojili Roma, odnosno Anderlecht.

Sredinom mjeseca i sam Ahmedhožić je samouvjereno kazao kako ga u svojim redovima želi vidjeti čak sedam klubova što je jasan znak ga uskoro čeka promjena sredine, samo je pitanje ko će biti najbrži za njegov potpis.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zevs
ovaj čaušesku je izgleda umjereno retardiran
12 0
Colsa
Ja debila od novinara Cccccccccccccccccc
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije