Aguero nije ni otišao kako treba, a Manchester City ga je već žestoko ponizio

Uklonjen mural Argentinca

Aguero nije ni otišao kako treba, a Manchester City ga je već žestoko ponizio

E. Čaušević

Argentinski napadač Sergio Aguero prije nekoliko sedmica zvanično je potpisao za Barcelonu.

Aguero je nakon deset godina napustio Manchester City jer nije postigao dogovor oko produženja ugovora. To je iskoristila Barcelona koja je angažovala Argentinca bez obeštećenja.

Iskusni napadač prije nekoliko sedmica potpisao je dvogodišnji ugovor s Barcelonom i očekuje se da će biti veliko pojačanje u narednoj sezoni za katalonski klub.

Aguero je proveo deset odličnih sezona u dresu Manchester Cityja gdje je ostavio veliki trag, te je postao najbolji strijelac u historiji kluba s Etihada.

Međutim, sigurno je da će navijači Cityja najviše pamtiti utakmicu protiv QPR-a kada je Aguero u posljednjim sekundama zabio gol za 3:2 i donio prvu titulu prvaka Engleske ovom klubu.

Ubrzo nakon toga u Manchesteru je osvanuo i mural u čast Aguera i gola za titulu Građana.

Oglasi

Ovaj mural krasio je Manchester godinama i činilo se da će još dugo biti na ovomj zidu, ali se to neće desiti.

Image

Naime, samo nekoliko sedmica nakon što je Aguero napustio City i potpisao za Barcelonu odlučeno je da se njegov mural ukloni. Jučer je počelo uklanjanje istog što je razočaralo navijače Cityja.

Image

Navijači su ljuti što je klub dozvolio da se ovaj mural ukloni jer je ovo jedan od najvećih trenutaka u historiji Manchester Cityja.

Oglasi

Potražite više informacija na temu Premier league:

[twitter]https://twitter.com/hanasxo/status/1406991401276121088[/twitter]

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MUFCDOGROBA
Plastika bili, plastika ce ostati.
6 2
E.Car
Koji kreteni!!!! Ima li poštovanja u današnjem sportu.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi