Promjena za Anela Ahmedhodžića - Nazire li se svjetlo na kraju tunela?
Anel Ahmedhodžić dobio je u Sheffieldu novog trenera.

Dobio je novog trenera

Promjena za Anela Ahmedhodžića - Nazire li se svjetlo na kraju tunela? · Zvanično

Eldar Ganibegović

Iza Anela Ahmedhodžića su neki ne baš lijepi dani. Osim što je imao problema u reprezentaciji BiH i bio povrijeđen, sa Sheffieldom je na dnu Premier lige. Sada se desila promjena i vidjet ćemo da li će to značiti i svjetlo na kraju tunela za našeg sjajnog defanzivca.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Anel Ahmedhodžić, prošle je sezone bio ključni igrač Sheffield Uniteda i jedan je od najzaslužnijih što ovaj tim ove sezone igra elitni rang engleskog fudbala, Premier ligu.

Međutim, tamo im ne ide najbolje. Zakucani su za dno tabele sa samo jednom pobjedom, 11 poraza i pet bodova poslije 14 odigranih utakmica. 

Ipak, samo su četiri boda od sigurne zone. Najviše zahvaljujući tome što je Evertonu oduzeto 10 bodova, a Luton je prvi iznad crte s devet osvojenih poena.

Sheffield United je za vikend izgubio s čak 5:0 od direktnog konkurenta u borbi za ostanak u ligi, a to je bio razlog da se završi saradnja sa sada već bivšim trenerom, Paulom Heckingbottomom.

Ono što se najavljivalo - sada je zvanično. Novi trener Sheffield Uniteda i ujedno našeg Anela Ahmedhodžića je Chris Wilder.

Oglasi

On je od 2016. do 2021. godine već trenirao ovaj klub. Također, radio je u Middlesbroughu, Northamptonu, Watfordu i Oxfordu. 

Debi ga čeka već sutra, a zadatak nimalo lagan - utakmica protiv Liverpoola. Dobra stvar je makar što će Oštrice biti domaćini na Bramall Laneu. 

Vidjet ćemo da li će promjena trenera značiti i svjetlo na kraju tunela za Sheffield i Ahmedhodžića. Situacija je teška, ali u teoriji već nakon dva kola Sheffield može biti iznad crte. 

Anel Ahmedhodžić će igrati u baražu za EURO

Prema riječima selektora Save Miloševića, stvari s Anelom Ahmedhodžićem su riješene i ovaj fudbaler biti će dostupan našoj reprezentaciji za mart 2024. kada igramo baraž za EURO.

Protivnik nam je na Bilinom polju selekcija Ukrajine 21. marta, a ako prođemo, u finalu ćemo za plasman na EURO igrati protiv Islanda ili Izraela na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svakako treba dodati da su već izvučene grupe za EURO. Ako se plasiramo, igrat ćemo u grupi E s Belgijom, Rumunijom i Slovačkom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi