Anela Ahmedhodžića očekuje važna promjena

Obrukali su se na početku nove sezone

Anela Ahmedhodžića očekuje važna promjena

Samir Mlaćo

Sheffield United je doživio proteklog vikenda novu bruku u Premier ligi Engleske.

Naime, tim bh. reprezentativca Anela Ahmedhodžića poražen je sa čak 5:0 od Burnleya u derbiju začelja. Radilo se o duelu dva tima gdje se očekivalo teška i neizvjesna utakmica, no to se nije desilo.

Sasvim očekivano, odmah je uslijedila važna promjena u Sheffieldu. Naime, ceh zbog loših rezultata platio je menadžer Paul Heckingbottom.

On je vodio ekipu u 14 kola i zaista se niko nije nadao ovakvom rezultatu. U 14. kola Sheffield ima samo pet osvojenih bodova, što je svakako veliko razočarenje.

Samo su jednom slavili, te dva puta remizirali, a imaju ubjedljivu najgoru razliku u ligi. Kada je Heckingbottom u pitanju, on je ekipu doveo do Premier lige osvajanjem drugog mjesta u Championshipu prošle sezone.

Kao njegov nasljednik spominje se bivši menadžer Sheffielda Chris Wilder.

Oglasi

On je trenutno bez angažmana i ukoliko dogovor bude postignut, vodio bi ekipu već u narednom kolu u veoma teškom izazovu. Sheffield će ugostiti Liverpool koji je jučer u nevjerovatnom preokretu bio bolji od Fulhama 4:3 i sada je na drugom mjestu.

Teško je očekivati da Sheffield negativni niz prekine baš protiv Liverpoola, ali u engleskom nogometu čuda su itekako moguća, što su pokazale i neke ranije utakmice, te ranije sezone.

Ahmedhodžić je sigurno razočaran

Razloga za sreću nema ni bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić. On je ove sezone standardan osim kada je imao problema sa povredama, no odbrana njegovog kluba pravo je razočarenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Primili su čak 39 pogodaka u 14 kola, najviše u ligi, pa su i navijači razočarani. Ahmedhodžić se sigurno nadao boljoj sezoni i nije očekivao da će sa saigračima biti lak plijen za sve rivale.

Ovaj 24-godišnjak nije se pojavio na posljednjim okupljanjima naše reprezentacije i istakao je nezadovoljstvo određenim stvarima, a selektor Savo Milošević najavio je uskoro posjetu Ahmedhodžiću te se nada da će on pomoći našoj selekciji u martu kada se igra baraž za Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi