Svi se pitaju šta se dešava: Ahmedhodžiću ni objava Sheffielda na Twitteru uopšte ne pomaže

I dalje se čeka saopštenje Saveza

Svi se pitaju šta se dešava: Ahmedhodžiću ni objava Sheffielda na Twitteru uopšte ne pomaže

Endin Čaušević

Anel Ahmedhodžić nalazi se u centru pažnje bh. javnosti nakon što se nije pojavio na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine. Sada se čeka saopštenje iz Nogometnog saveza naše zemlje i objašnjenje šta se dešava, no u centru pažnje trenutno je i objava Sheffield Uniteda.

Izabranici Mehe Kodre okupili su se u ponedjeljak na Ilidži gdje su počeli pripreme za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zmajeve u petak očekuje u Zenici okršaj protiv Lihtenštajna, dok tri dana kasnije gostujemo Islandu. Kodro je u ponedjeljak potvrdio da je Barišić stigao povrijeđen i da neće igrati, te da je upitan i Ahmedhodžić također zbog povrede.

Mladi defanzivac engleskog Sheffield Uniteda trebao se jučer priključiti reprezentaciji kako bi odradio dodatne preglede nakon kojih bi se utvrdilo da li može igrati, ali se Ahmedhodžić u hotelu bh. tima nije pojavio.

Na današnjoj press konferenciji potvrđeno je da će se Savez oglasiti oko Ahmedhodžića i objasniti šta se dešava, no prema neslužbenim informacijama on je kratkom porukom javio Kodri da neće doći.

Oglasi

Sada se čeka nestprljivo saopštenje NSBiH jer se navijači nadaju da će biti objašnjeno šta se dešava s Ahmedhodžićem i zbog čega se on nije pojavio na okupljanju.

Navodno, i Sheffield je poslao izvještaj na adresu Saveza da Anel nije povrijeđen, a u prilog našem defanzivcu ne ide ni jučerašnja objava engleskog kluba na društvenim mrežama.

Naime, iz Sheffielda su jučer objavili da sedmorica njihovih igrača ima reprezentativne obaveze i da su dobili pozive, a u prvom planu našao se upravo Ahmedhodžić.

Iz Sheffielda su potvrdili da je Ahmedhodžić na spisku bh. reprezentacije za mečeve protiv Lihtenštajna i da će se on priključiti bh. timu na okupljanju na Ilidži, ali se to na kraju nije desilo.

Nakon svega što se desilo objava Sheffielda pokazuje da se tu nešto zaista dešava, te da povreda prema svemu sudeći nije glavni razlog zašto se Ahmedhodžić nije pojavio na pripremama Zmajeva.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjećamo, utakmica između BiH i Lihtenštajna igra se na Bilinom polju od 20:45 sati, a u istom terminu tri dana kasnije igramo u gostima protiv Islanda.

Top Komentari

Marro
Džeko je potjerao momka kao i Ibišević a Lučića Begovića
3 0
ninna
Džeko ga je otjerao jer se Anel usprotivio pijančevanju na pripremama
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi