Veliki problemi za Ahmedhodžića - Sheffield u posljednjim satima prijelaznog roka dovodi stopera

Tvrde Englezi

Veliki problemi za Ahmedhodžića - Sheffield u posljednjim satima prijelaznog roka dovodi stopera

Esmer Oštraković

Posljednji dan prijelaznog roka donijet će promjene i u Sheffield Unitedu, klubu za koji nastupa reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić.

Na direktnom "udaru" je upravo Ahmedhodžić jer njegova ekipa završava dovođenje novog štopera, a to znači da trener nije zadovoljan igrom zadnje linije.

Tako će na posudbu iz Evertona do kraja sezone doći bivši mladi reprezentativac Engleske Mason Holgate. On je na početku sezone iz Evertona otišao na posudbu u Southampton, ali nije se slagao sa trenerom ove ekipe, te je prekinuta posudba nakon samo šest mjeseci.

U Evertonu ga ne žele, te je ponovno bio dostupan za posudbu, a očito je da će svoju karijeru nastaviti u Sheffieldu. Ipak postoji problem što se upravo Sheffield bori za opstanak sa Evertonom.

Čelnici Evertona tražili su neku drugu opciju za Holgate, ali obzirom da se radi o posljednjem danu prijelaznog roka, očito je da je ovo najbolja opcija za sve.

Oglasi

Pitanje je da li će dolazak Holgate uticati na minute koje ima Anel Ahmedhodžić u prvih jedanaesat Sheffield Uniteda.

Nedavno je Ahmedhodžić imao žestok verbalni okršaj sa Ferdinandom

Reprezentativac Bosne i Hercegovine nedavno je imao žestok verbalni okršaj sa legendom Manchester Uniteda Ferdinandom.

Naime, sve se desilo nakon utakmice između Sheffielda i West Hama koja je završena remijem, a konačan rezultat bio je 2:2.

Domaći su do boda došli u skoro posljednjim sekundama utakmice, ali gosti su tražili penal zbog starta Ahmedhodžića nad Bowenom.

Sudija Michael Salisbury odlučio je da se utakmica nastavi, a Rio Ferdinand je bio ubijeđen da je morao biti dosuđen penal za West Ham.

Oglasi

Ahmedhodžić je zbog toga "optužio" Ferdinanda da je bio jako pristrasan prema West Hamu, a brutalno mu je odgovorio Ferdinand.

"Jeste li vidjeli igrača Sheffielda šta je rekao? Joe Cole i ja smo rekli da je penal, a on je došao i govori kako smo pristrasni prema West Hamu. O čemu ti dečko pričaš?

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako bih prije svega počeo da pričam o tome kako igraš odbranu bio bi na podu. Ako sam prešutio to što se jadno braniš onda bi trebao da šutiš.

Trebao je doći i reći 'znate šta, situacija nije jasna, ali njegovo mišljenje je tavko'. Nije pristrasno zar ne? Ljudi to ne mogu prihvatiti nekada", jasan je bio Ferdinand.

Top Komentari

Drakula
Eto kakve mi igrace imamo kad molis boga da ne dovede drugog igraca na njegovoj poziciji da ga ne bi izbacio iz ekipe. Ebem te bosno!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi