Prkose bogatašima, kupuju jeftino, prodaju skupo: Večeras "završavaju" Ahmedhodžića

Transfer vrlo izvjestan

Prkose bogatašima, kupuju jeftino, prodaju skupo: Večeras "završavaju" Ahmedhodžića

Admin Čaušević

Anel Ahemdhožić uskoro napušta Malmo nakon niza sjajnih sezona u dresu švedskog prvaka. 

Malmo će večeras biti domaćin Glasgow Rangersima u trećem pretkolu Lige prvaka i to će biti jedan od posljednjih mečeva za bh. reprezentativca u dresu tog kluba.

Informacije iz Švedske govore da će se u svečanoj loži Eleda stadiona nalaziti i sportski direktor Atalante, kluba koji već godinam sa dosta uspjeha prkosi velikanima.

Giovanni Sartori će posmatrati meč uživo nakon čega će započeti pregovore s Malmeoom i kako stvari stoje nema se namjeru na Apenine vratiti bez postignutog dogovora.

Atalanta je navikla da kupuje jeftino, a prodaje mnogo skuplje. Posljenji primjer je Christan Romero. Sjajni štoper je završio sve s Tottenhamom, a visina transfera iznosi čak 50 miliona eura.

Ranije je Dejan Kulusevski otišao u Juventus sa 35 miliona, a Alessandro Bastoni u Inter za 31 milion eura što je još jedan pokazatelj odličnog poslovanja.

Oglasi

Klub iz Bergama u svom izlogu ima još nekoliko fudbalera za koje može uzeti odličan novac, svakako je najzvučnije ono Robina Gosensa koji oduševio na Evropskom prvenstvu u dresu Njemačke.

Upravo zbog toga će popularna DEA nastojati da pojača odbranu. Oko na Ahmehodžića je bačeno još zimus, a čini se da je došlo pravo vrijeme da se transfer završi.

Osim što sjajno radi na fudbalskoj pijaci Atalanta predvođena iskusnim Gian Pierom Gasperinijem igra i fantastičan fudbal zbog čega je ova ekipa već neko vrijeme omiljen tim među fudbalskim romantičarima.

I sam Ahmehodžić je u julu nagovijestio mogući transfer u Atalantu poručivši da je spreman za iskorak u karijeri.

"Spreman sam da napravim iskorak u karijeri. Igram u najvećem švedskom klubu od kojeg svi očekuju pobjede i zbog toga sam navikao na takav pritisak. Čini se da će Italija biti moja nova destinacija, ali još uvijek ništa nije potpisano. Volim italijanski fudbal, Seriju A i Azzurre koji su osvojili nedavno Evropsko prvenstvo".

Ahmedhodžić je dodao da je igranje u defanzivi postala prava umjetnost u Italiji i da je to najbolje mjesto gdje može napredovati u svojoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Igranje odbrane u Italiji je prava umjetnost i to je pravo mjesto za učenje i napredak. Stoperi su taktički uključeni, energični, a pored toga 'hladne glave' čitaju igru protivnika".

"BIo sam oduševljen kada sam vidio kako igrači Italije na Euru slave neki dobar potez odbrane. To je ljubav koju želim da vidim, miks između smirenosti i strasti", zaključio je bh. reprezentativac.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Anele sretno ti bilo ma gdje god otišao. Nadam se da ćeš vremenom samo napredovati uz velika odricanja rad, rad i samo rad. Hajde da imamo jednog stopera mladog da može BiH da se ponosi sa tobom. Italija je KRUPAN zalogaj ali nadati se da ćeš uspjeti.
6 1
Babuka1
Zar nije Romero bio samo na posudbi u Atalanti?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi