Nešto se dešava: Velikan se uspješno diže iz pepela, naredna meta je Ahmedhodžić

Špekuliše se o transferu

Nešto se dešava: Velikan se uspješno diže iz pepela, naredna meta je Ahmedhodžić

A. Čaušević

Anel Ahmedhodžić je bh. reprezentativac koji je u centru transfer špekulacija.

Jedino je sigurno da će Ahmedhodžić promijeniti sredinu, ali je upitno u koji klub će otići pošto se svakodnevno javljaju interesanti.

Ovaj 22-godišnjak je početkom decembra najavio svoj odlazak iz Malmea kazavši da novog-starog prvaka Švedske napušta tokom zimskog prijelaznog roka.

"Da, odlazim. Napuštam klub, potvrdio je bh. defanzivac u decembru prošle godine. Tom prilkom je dodao:

Nije još ništa gotovo, ali će biti uskoro. Još nisam odlučio hoće li to biti Engleska ili Italija. Također, ima još mnogo drugih zainteresovanih klubova."

Brentford i Atalanta su timovi koji pokazuju interese od ranije, ali ako je slutiti najavama iz Italije, Milan je taj kojem se žuti da završi transfer.

Oglasi

Evropski velikan se uspješno diže iz pepela nakon godina sivila i eventualni odlazak u tabor Rossonera bi za Ahmedhodžića sigurno predstavljao značajan iskorak u karijeri.

Tuttosport navodi da Milan užurbano traži štopera nakon povrede Simona Kjaera za kojeg je sezona završena te je Ahmedhodžić jedan od prioriteta.

Da se nešto dešava stižu i potvrde iz Švedske. Potvrdio je to i sportski direktor Malmea Andreas Georgson.

Puno je glasina o Anelu i u toku je nekoliko pregovora koje moramo zadržati internim", rekao je Georgson.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Anelove partije u proteklim sezonama, a posebno u Ligi prvaka ove jeseni dale su veliki odjek. Znamo da postoji veliko zanimanje za njega te da i on ima ozbiljan interes da napravi iskorak", dodao je on.

Ahmedhodžić i Malme imaju ugovor od 2023. godine pa i švedski klub treba razmišljati o prodaji, u suprotnom rizikuje besplatan gubitak jednog od svojih kapitalaca.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Volim ove transfer spekulacije, to mi je omiljeno u januaru i tokom ljeta.. i kada vec basaate i spekulisete, vise volim da se prica o transferu u Milan ili Inter nego u Brentford. Zamolio bih redakciju da ne spominje vise te male klubove tipa Atalanta, Brentfor i ostala buranija
7 1
bk123
Dečku želim svu sreću, al vi novinari opet ste dosadni s ovim klubovima, svaki dan novi,kako vam ne dosadi
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi