Objavljuju se detalji: Ahmedhodžićev transfer je gotova stvar

Slijedi značajan napredak

Objavljuju se detalji: Ahmedhodžićev transfer je gotova stvar

A. Čaušević

Sluteći po objavama iz švedskih medija Anel Ahmedhodžić će kroz nekoliko mjeseci napraviti značajan iskorak u karijeri. 

Već neko vrijeme se špekuliše o Ahmedhodžićevom transfer u Atalantu, a prema posljednjim informacijama iz Švedske taj transfer je gotova stvar.

Exspressen piše da su talentovani bh. štoper i klub iz Bergama dogovorili oko ličnih uslova. Potpisat će ugovor do 2025. godine.

Visina transfera je oko osam miliona eura, odnosno 80.5 miliona švedskih kruna što znači da Ahmedhodžić neće postati najskuplji igrač u historiji Allsvenskana, već će zauzimati treće mjesto.

Prvo mjesto će i dalje zauzizmati Alexander Isak koji je 2017. godine prešao u Borussiju Dortmund za 85 miliona kruna. Drugi je transfer Zlatana Ibrahimovića u Ajax za 82.5 miliona kruna.

Odlazak u Atalantu se čini kao pravi potez. Italijanski klub već godinama piše jednu od najljepših fudbalskih priča. Sa skromnim budžetom se takmiči rame uz rame s najboljim timovima svijeta i odličan je poligon za razvijanje mladih igrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fascinantan podatak o Atalanti je taj da je u nekoliko proteklih godina igrače koje je platila 17 miliona  euraprodala za cifru od 232 miliona eura.

Kada je u pitanju skandinavsko područje Dejana Kulusevskog su uspjeli prodati Juventusu za čak 35 miliona eura, a vjerovatno imaju sličan plan i za Ahmedhodžića.

Top Komentari

Zgembic
Mozda bi se moglo naglasiti da on kao odbrambeni igrac je prodat za pet miliona manje od Isaka i Zlatana koji su napadaci. Prodati napadaca i odbrsmbenog igraca za istu ili privluznu suncu Nije isto.
9 1
Arnel925
Dobar potez
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi