Anel Ahmedhodžić na stolu ima vrhunske ponude, Sheffield United postavio cijenu
Reprezentativac Bosne i Hercegovine pred sjajnim transferom (Foto: Scott Boulton /AFP(

Bh. fudbaler napušta 'Oštrice'

Anel Ahmedhodžić na stolu ima vrhunske ponude, Sheffield United postavio cijenu

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne Anel Ahmedhodžić (25) karijeru bi mogao nastaviti u Italiji. Interes za njegove usluge navodno pokauju Atalanta i Napoli.

Anel Ahmedhodžić nije sa Sheffield Unitedom uspio izboriti opstanak u engleskoj Premier ligi. 25-godišnji štoper iza sebe ima jako dobru sezonu i njegovi nastupi nisu promakli brojnim evropskim klubovima.

Italija se nazire kao potencijalna destinacija za bh. fudbalera. The Mirror tvrdi da se dva tima iz Serije A interesuju za njegove usluge, a to su aktuelni osvajač Evropske lige Atalanta i Napoli.

Trener Atalante Gian Piero Gasperini smatra da bi se reprezentativac Bosne i Hercegovine jako dobro uklopio u njegov sistem igre 3-5-2 ili 5-3-2 i navodno bi mogao pokušati da ga dovede.

U prethodnom periodu Ahmedhodžić se povezivao s Napolijem. Ipak, tim s 'Maradone' za novog trenera dobio je Antonija Contea i pitanje je u kom pravcu će krenuti s transferima po njegovom dolasku u klub.

Sheffield United je već postavio cijenu za bh. defanzivca. Ona iznosi 20 miliona funti, što je za ozbiljne klubove sasvim prihvatljiva cifra i Ahmedhodžić ne bi trebao imati problema u ostvarivanju transfera.

Oglasi

Anel Ahmedhodžić je prethodne dvije godine proveo u Sheffield Unitedu, a ranije je nastupao za Bordeaux, Hobro, Malmo i Nottingham Forest.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine 25-godišnjak je odigrao 21 meč i postigao je jedan pogodak.

Chelsea pokazuje interes za Ahmedhodžića

Nisu samo italijanski timovi ti koji žele angažovati reprezentativca Bosne i Hercegovine. Mirror navodi kako je i londonski velikan Chelsea zainteresovan za njegove usluge.

Plavci tragaju za pojačanjima u defanzivi. Cijena koju je Sheffield postavio sasvim im je prihvatljiva, no nema informacija jesu li pregovori počeli.

Chelsea je dobio novog menadžera. To je Enzo Maresca koji je već naložio rukovodstvu da mu prije svega dovedu pojačanje u defanzivnom redu.

Bez obzira gdje završio izvjesno je da Ahmedhodžića ovog ljeta očekuje veliki transfer. U Sheffield Unitedu definitivno neće ostati.

Sigurno da će biti još ponuda na njegovom stolu u narednom periodu i ostaje nam da vidimo šta će bh. reprezentativac odabrati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi