Demirović među najskupljim Zmajevima, Pjaniću cijena drastično pala

Novi podaci transfermarkta

Demirović među najskupljim Zmajevima, Pjaniću cijena drastično pala

H. Zilić

Bh. napadač Ermedin Demirović iza sebe ima vrlo dobru sezonu u Freiburgu, a pored toga bio je i na posljednjim akcijama reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Demiroviću su sjajne igre donijele i novu cijenu na tržištu. Prema ažuriranim podacima transfermartka, Demirović sada vrijedi 12 miliona eura i drugi je najskuplji bh. fudbaler.

Najskuplji bh. fudbaler je Miralem Pjanić, kojem je cijena drastično pala nakon loše sezone u Barceloni, gdje nije skupio značajnu minutažu. Pjanić sada vrijedi 20 miliona eura.

Sead Kolašianc ima vrijednost od 6,5, a Rade Krunić od šest miliona eura.

Još jedan Zmaj koji je skočio na transfermarktu je mladi štoper i člana Malmea Anel Ahmedhodžić koji trenutno ima vrijednost od četiri miliona eura.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Naš kapiten Edin Džeko ima vrijednost od četiri miliona eura, ali naravno i godine tu igraju ulogu, a Džeko ima 35 godina.

Prema posljednjem rosteru Zmajevi vrijede 45 miliona eura, ali u obzir nisu uzeti Pjanić, Kolašinac i Džeko, koji su dobili slobodan junski termin od strane selektora Peteva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi