Anel Husić igra fudbal života: Potpisao je za jedan od najboljih klubova u državi
FOTO: Twitter/BSC Young Boys

Ugovor do 2027. godine

Anel Husić igra fudbal života: Potpisao je za jedan od najboljih klubova u državi

H. Zilić

Mladi defanzivac, 22-godišnji Anel Husić karijeru nastavlja u jednom od najtrofejnijih švicarskih klubova, riječ je o Young Boysima iz Berna. O ovom transferu se špkeulisalo ranije, a sada je dobilo zvaničnu potvrdu.

Husić je pažnju na sebe skrenuo odličnim nastupima za Laussane-Sport čiji je dreso nosio od 2021. godine.

Pomenuti fudbaler je i osam puta oblačio dres mlade reprezentacije Švicarske (U21), a interesanto posjeduje i bh. pasoš.

Naravno, vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine, a Švicarci su u njemu prepoznali veliki zalog za budućnost, tačnije ekipa Young Boysa.

Ovaj mladi fudbaler i tim iz Berna dogovorili su saradnju do ljeta 2027. godine.

Oglasi

Poznato je da smo ranije "uzimali" Švicarcima igrače poput braće Hajrović, Senada Lulića, Haria Tabakovića, dok je recimo Haris Seferović izabrao Švicarsku.

Vidjet ćemo kakva budućnost očekuje Anela Husića, možda ga vidimo i u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Potpis za jedan od najboljih timova u državi dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. Zanimljivo je da pomenuti fudbaler može pokrivati i poziciju štopera i beka.

Ono što se da primijetiti, njegova karijera ide laganim usponom, korak po korak što je jako bitno za mladog fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi