Kraj evropskog puta za Crvenu zvezdu
FOTO: EPA

Nade ugašene u Bernu

Kraj evropskog puta za Crvenu zvezdu

H. Zilić

U petom kolu grupe G Lige prvaka Crvena zvezda je u Bernu poražena od prvaka Švicarske Young Boysa rezultatom 2:0. Ovaj poraz je prvaka Srbije udaljio od evropskog proljeća kolo prije kraja jer su upravo sa Young Boysima bili u borbi za treće mjesto koje vodi u Evropa ligu. Zvezda u posljednjem kolu dočekuje na svom terenu Manchester City, a Young Boys ide u goste Leipzigu, ali jasno je da je kolo prije kraja Young Boys osigurao treću poziciju.

Početak večerašnje utakmice u Bernu počeo je sjajno za domaćine. Već u osmoj minuti na semaforu je pisalo 1:0. Domaći su poveli 1:0 autogolom Nedeljkovića nakon udarca Benita.

Nakon toga Zvezda je propustila dvije dobre prilike, najbolju je imao Bukhari sredinom prvog poluvremena. Imali su gosti još dobrih akcija, ali izostajala je realizacija.

Nije puno prošlo do kazne od strane Švicaraca. U 29. minuti Blum je na asistenciju Camare pogodio za 2:0 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku bolja igra prvaka Srbije, ali i festival promašaja koji su priredili svojim navijačima. U 54. minuti veliku šasnu je propustio Hwang, a četiri minute kasnije neprecizan je bio i Mijatović iz dobre pozicije. Kada neće, onda neće, u 63. minuti Krasso je promašio novu sjajnu priliku za Beograđane.

Oglasi

Do kraja utakmice Zvezda je nastavljala sa promašajima, a domaćini nisu puno toga napravili ipak ono bitno Young Boys je napravio u prvom poluvremenu što se na kraju ispostavilo presudnim za konačnih 2:0.

Preokret Citya, Atletico slavi

U drugoj utakmici grupe G gdje su Young Boysi i Crvena zvezda, derbni su odigrali Manchester City i RB Leipzig, a gosti iz Njemačke su priredili briljantnu partiju u prvom poluvremenu i zabrinuli građane.

Opis nije dostupan.
FOTO - EPA: Detalji s utakmice Feyenoord - Atletico Madrid

Leipzig je vodio sa 0:2 golovima Opende u 13. i 22. minuti, ali Guardilu su višem zabrinule reakcije njegove odbrane kod golova.

Oglasi

U drugom poluvremenu City se vratio u meč golom Haalanda u 55. minuti za 1:2, a poravnanje kreirao je Foden u 70. minuti golom za 2:2. Za potpuni preokret Građana pogađa Alvarez u 87. minuti za 3:2 i konačan rezultat utakmice kojim je City kolo prije kraja osigurao prvo mjesto u grupi.

U grupi E Atletico je u gostima savladao Feyenoord sa 1:3 i kolo prije kraja osigurao plasman u osimu finala iz ove gruep zajedno sa Laziom, a posljednje kolo i međusobni duel Atletica i Lazia dat će nam odgovor ko će biti pobjednik grupe.

Opis nije dostupan.
FOTO - EPA: Detalji  s utakmice Manchester City - RB Leipzig

Golove za Jorgandije večeras u Rotterdamu postigli su Geertruida koji je dao autogol u 14. minuti, a u 57. minuti mrežu domaćina pogodio je Hermoso. Do kraja meča u 72. minuti Wieffer smanjuje na 1:2, a konačni 1:3 je autogol Gimeneza u 81. minuti utakmice.

Liga prvaka, 5. kolo:

Oglasi

Grupa G:

Young Boys - Crvena zvezda 2:0 (Nedeljković 8' (ag), Blum 29')

Manchester City - RB Lepzig 3:2 (Haaland 55', Foden 70', Alvarez 87'/Openda 13', 33')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa E:

Feyenoord - Atletico Madrid 1:3 (Wieffer 77' /Geertruida 14' (ag), Hermoso 57', Gimenez 81' (ag))

Top Komentari

HBSC
Kad se sjetim kada se sa mnom ovdje jedan prepirao kako je Zvezda za Dinamo i druge klubove miljama daleko da je pravde i Boga ova zvezda bi krecala od pretkola da igraju jer oni veze nemaju
1 0
zeničkidokosti
Vi odmah otpisali srbe. Jel to nešto na nacionalnoj osnovi. Sad kad proradi srpski inat, zabit će 3 gola cityu, a huk sa marakane će zbunit mlade momke protiv lajpciga, nkunku daje za 1 0 u 93.oj minuti i eto zvezdi evropskog behara.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi